Lokalformand om Sass: Han har ikke haft det godt, og det har været en hård valgkamp

I en pressemeddelelse kalder partiformand, Mette Frederiksen, også beslutningen for "den rigtige", og sender tanker til den sygemeldte partifælle.

Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen meddelte mandag i et opslag på Facebook, at han sygemelder sig fra politik og ikke vil være til rådighed for en mulig ny socialdemokratisk regering.

I Køge, hvor den sygemeldte politiker er opstillet, kaldes nyheden "knusende". Formand for Socialdemokratiet i Køgekredsen, Jesper Hesselberg Andersen beskriver sygemeldingen som et stort tab.

- Henrik har været vores kandidat her i 20 år. En del af grunden til, at vi vandt valget, er jo også på grund af Henrik og den strategi, der er lagt for at bryde det borgerlige flertal. Det er i høj grad Henrik, siger han til TV 2.

 

På trods af at Henrik Sass Larsen udelukkende fik 4017 personlige stemmer ved folketingsvalget, skal man ikke undervurdere hans betydning for Socialdemokratiet, understreger Jesper Hesselberg Andersen.

- Vi har holdt ham i hånden

Henrik Sass Larsen har omkring årsskiftet været ramt af en depression.

Alligevel har han været opstillet til folketingsvalget, der onsdag blev afgjort med et rødt flertal.

Ifølge Jesper Hesselberg Andersen har de i kredsen forsøgt at tage hensyn til politikeren i kampens hede - men forgæves.

- Vi har ført valgkamp for Henrik og holdt ham i hånden og hjulpet ham. Henrik har ikke haft det godt, og det har været en hård valgkamp og især afslutning, siger han.

Vil ikke få betydning for regeringsforhandling

Formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, sender også tanker til sin sygemeldte partifælle. Hun kalder det for ”en træls dag for Socialdemokratiet”, og roser samtidig Henrik Sass Larsen for sin politiske forståelse for dem, der har det svært i samfundet.

- Man skal ikke tage fejl af, at Henrik har en meget stor del af æren for, at Socialdemokratiet er det sted, det er i dag, siger hun.

Partiformanden understreger dog, at sygemeldingen ikke vil få nogen betydning for de igangværende regeringsforhandlinger, der fortsætter ufortrødent allerede mandag.

Og selvom Henrik Sass Larsen ikke længere vil sidde med ved forhandlingsbordet, er det ikke udelukket, at Mette Frederiksen i fremtiden vil bruge ham som politisk sparringspartner, siger hun. Men det vil først ske, når den tidligere gruppeformand selv melder sig klar.

- Først og fremmest er min opgave at passe på Henrik og sørge for, at vi i Socialdemokratiet gør, hvad vi kan for at tage vare på en kollega, som er sygemeldt. Politik er ikke bare politik, det er også venskaber og kollegaer, lyder det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere