Lokalbaner stemmer nej til overenskomst - kan betyde konflikt

Det er de ansatte ved lokalbanerne, der har stemt nej til overenskomstresultat.

En konflikt truer fra midnat den 11. juni, efter at de ansatte ved lokalbanerne har stemt nej til overenskomstresultatet.

Det skriver Dansk Jernbaneforbund mandag.

Ifølge forbundet handler striden om arbejdstidsregler. Parterne, KL og Dansk Jernbaneforbund, har allerede aftalt forhandling torsdag den 7. juni 2017. De har altså fire dage til at undgå konflikt.

- Vi møder i KL torsdag med en klar forventning om at finde en aftale. Men det kræver, at vi kan finde hinanden. Ellers er konflikten jo desværre en realitet fra midnat den 11. juni, siger forbundsformand, Henrik Horup, i pressemeddelelsen. 

Ifølge Dansk Jernbaneforbud stemte 33 medlemmer ja til forhandlingsresultatet, mens 230 stemte nej. Det betyder, at 85,5 procent af de medlemmer, der stemte, stemte nej. Stemmeprocenten var på 79, og det er ifølge Dansk Jernbaneforbund en stigning på 34 procent i forhold til overenskomstforhandlingerne i 2015.

Disse strækninger rammes

Lokalbanerne hører overenskomstmæssigt til det kommunale område i Forhandlingsfællesskabet, og nej'et betyder, at en konflikt kan træde i kraft  i Lokaltog A/S og Nordjyske Jernbaner A/S fra den 11. juni ved døgnets begyndelse.

I Lorryland kan det ramme Østbanen, Nærumbanen, Frederiksværkbanen, Lille Nord, Hornbækbanen, Gribskovbanen samt strækningerne Hillerød-Gilleleje og Hillerød-Tisvildeleje, som Lokaltog A/S driver.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere