Kommuner kan have penge til gode efter svindel i Socialstyrelsen

Socialstyrelsen sender breve ud til en række parter, der muligvis har fået færre penge udbetalt i sagen om Britta Nielsens formodede svindel.

Socialstyrelsen sender fredag breve ud til seks kommuner, to regioner, Danske Døves Landsforbund og Cystisk Fibrose Foreningen, der vurderes at have penge til gode i Britta-sagen, oplyser Socialministeriet.

Sagens hovedperson, Anna Britta Troelsgaard Nielsen, er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner, som hun har overført fra Socialstyrelsens satspuljemidler til egne konti.

Svindlen skal være foregået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

Af en pressemeddelelse fra Børne- og Socialministeriet fremgår det, at Socialstyrelsen har gennemgået en række sager for at ”identificere tilskudsmodtagere, som efter en nærmere konkret vurdering kan vise sig at have et tilgodehavende”.

De tilskudsmodtagere, der kontaktes i første omgang, er:

Minister vil have ryddet helt op

Socialstyrelsen kontakter nu tilskudsmodtagerne for at bede om yderligere oplysninger, så det kan vurderes, om modtagerne har et tilgodehavende i styrelsen.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:

- For mig handler det om, at vi skal have ryddet helt op efter den her svindelsag og en del af den oprydning handler om at få pengene tilbage til dem, der kan være blevet snydt. Det har vi allerede taget hul på med årets finanslov, hvor vi har afsat 80 millioner kroner, som skal kompensere for de svindlede midler.

- Herudover er der en lille gruppe tilskudsmodtagere, som muligvis har et retmæssigt økonomisk krav. Hvis det er tilfældet, så skal de selvfølgelig også have deres penge, siger Mai Mercado i pressemeddelelsen.

Når sagerne er færdigbehandlet, vil de berørte tilskudsmodtagere blive kontaktet.

Anholdt i Sydafrika

Britta Nielsen sygemeldte sig fra jobbet i styrelsen i begyndelsen af september sidste år.

Få dage efter blev hun meldt til politiet af sin arbejdsgiver. Britta Nielsen blev varetægtsfængslet i november, efter at hun var blevet udleveret fra Sydafrika, hvor hun opholdt sig, da sagen begyndte. 

Hendes tre børn og hendes svigersøn er også sigtet i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere