Kommentator: "Det er en særdeles overraskende udvikling"

19 timers forhandling er endt med endnu en udskydelse.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Forhandlingerne om en ny overenskomst er foreløbig endt uden resultat, og forligsmand Mette Christensen har for anden gang udskudt en potentiel konflikt. Det blev klart tidligt tirsdag morgen efter 19 timers forhandling.

Og det er en uventet udvikling, fortæller TV 2s finanskommentator Ole Krohn.

- Det er anden og sidste gang hun kan det, og det betyder rent faktisk, at der er indkaldt til nye møder fredag. Det er en særdeles overraskende udvikling, det har bølget frem og tilbage hele natten, siger Ole Krohn. 

Læs også Forligsmand udsætter varslet konflikt i to uger

- Må betyde nye åbninger

Den opfattelse deler Henny Christensen, der er nyhedsredaktør på Avisen.dk. Hun kalder udskydelsen endnu en kulmination i et langt forløb og hæfter sig ved at forligsmanden nu har fået en sidste chance.

- Det her er sidste frist.

- Det her må betyde, at der er nye åbninger, at der er en vilje, for ellers udsætter forligsmanden ikke. Hun skal kunne se et perspektiv i videre forhandlinger, forklarer Henny Christensen.

Læs også Sådan kan tog, fly og bus rammes i tilfælde af storkonflikt

Der skal forhandles igen fredag, og en potentiel strejke kan komme den 8. maj, mens lockouten kan sættes igang 12. maj. Men de kan begge træde i kraft før. 

-  Datoerne er, hvis man bruger hele tiden. Men hvis hun når frem til den konklusion, at de ikke kan enes, at de kaster håndklædet i ringen, så er der strejke fem dage efter, forklarer Henny Christensen.

Forhandlerne har fået besked på at møde igen fredag klokken 10, og her er der ikke "udløbstid" på, sådan at de skal være færdige ved midnatstid. Parterne har ifølge Anders Bondo Christensen fået besked på, at de skal pakke "sovepose og tandbørste."

Læs også Togpendlere frygter storkonflikt - men samkørsel kan løse togstop

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik