Kommentator: "Det er en særdeles overraskende udvikling"

19 timers forhandling er endt med endnu en udskydelse.

Forhandlingerne om en ny overenskomst er foreløbig endt uden resultat, og forligsmand Mette Christensen har for anden gang udskudt en potentiel konflikt. Det blev klart tidligt tirsdag morgen efter 19 timers forhandling.

Og det er en uventet udvikling, fortæller TV 2s finanskommentator Ole Krohn.

- Det er anden og sidste gang hun kan det, og det betyder rent faktisk, at der er indkaldt til nye møder fredag. Det er en særdeles overraskende udvikling, det har bølget frem og tilbage hele natten, siger Ole Krohn. 

- Må betyde nye åbninger

Den opfattelse deler Henny Christensen, der er nyhedsredaktør på Avisen.dk. Hun kalder udskydelsen endnu en kulmination i et langt forløb og hæfter sig ved at forligsmanden nu har fået en sidste chance.

- Det her er sidste frist.

- Det her må betyde, at der er nye åbninger, at der er en vilje, for ellers udsætter forligsmanden ikke. Hun skal kunne se et perspektiv i videre forhandlinger, forklarer Henny Christensen.

Der skal forhandles igen fredag, og en potentiel strejke kan komme den 8. maj, mens lockouten kan sættes igang 12. maj. Men de kan begge træde i kraft før. 

-  Datoerne er, hvis man bruger hele tiden. Men hvis hun når frem til den konklusion, at de ikke kan enes, at de kaster håndklædet i ringen, så er der strejke fem dage efter, forklarer Henny Christensen.

Forhandlerne har fået besked på at møde igen fredag klokken 10, og her er der ikke "udløbstid" på, sådan at de skal være færdige ved midnatstid. Parterne har ifølge Anders Bondo Christensen fået besked på, at de skal pakke "sovepose og tandbørste."

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

turister nyhavn

play1,6 mia. kr. i sommerpakke: Især fire storbyer skal hjælpes

Teknologisk Institut, bioraffineringsanlæg

Roer og græs som proteinbar: Forskere vil skabe mad ud af bioaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere