Københavns Universitet forbyder tema i introuge

I introugen bliver der altid testet grænser, og nogle gange går det for langt, mener tidligere studerende.

I Sverige er man malet gul og blå, og i Thailand er man "ladyboys".

Når nye studerende er startet på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, er de gennem de seneste år blevet rystet sammen i hold opkaldt efter verdens nationer med matchende udklædninger og sange.

Men efter en gruppe studerende har oplevet traditionen som ”nedværdigende fremstillinger af nationale og etniske grupper”, er den nu blevet afskaffet.

quote Man kan ikke forbyde sig til inklusion

Thomas Rohden, tidligere statskundskabsstuderende og kandidat til Region Hovedstaden for Radikale Venstre

Det skriver institutleder Nina Græger og studieleder Anders Berg-Sørensen i et indlæg på instituttets intranet, som TV 2 er i besiddelse af.

- Ligesom den kønsopdelte opvarmning blev afskaffet, bliver holdenes landenavne afskaffet fra intro-ugen 2021 og i fremtiden, står der blandt andet.

Men det møder kritik fra flere sider.

"Der bliver altid testet grænser"

I et opslag på Twitter kalder tidligere justitsminister Søren Pind (V) beslutningen for ”gak.”

Og ifølge den tidligere statskundskabsstuderende og kandidat til Region Hovedstaden for de radikale, Thomas Rohden, rammer forbuddet skævt.

- Når man samler 300 unge mennesker, der for manges vedkommende kommer direkte fra gymnasiet, så bliver der altid testet grænser. Og det går også nogle gange for langt, fortæller han til TV 2.

Ifølge Thomas Rohden er det derfor ikke landetemaet, der skal sættes ind overfor for at sikre inklusion.

quote Nu synes vi, at vi skal gøre noget andet

Mikkel Vedby Rasmussen, professor og dekan på det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet

I stedet er det vigtigt at sikre, at tutorerne på Københavns Universitet tydeligt skal markere, hvor grænsen går. Og det mener den forhenværende studerende, at de er blevet langt bedre til de seneste år:

- Det er ikke det, om man inddeler hold i lande eller ej, der kommer til at betyde, om man har en god oplevelse. Man kan ikke forbyde sig til inklusion, for det er en kultur, man skal udvikle, siger han.

Slut med arabiske sheiker

Mikkel Vedby Rasmussen er professor og dekan på det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet.

Han bekræfter over for TV 2, at man er stoppet med den mangeårige tradition på statskundskab, hvor de nye studerende blev inddelt i hold fra en række af verdens lande.

- Vi synes ikke længere, at det udfylder det formål, som legen tjente - nemlig at sørge for, at de studerende lærte hinanden at kende og fik et kendskab til studiet. Nu synes vi, at vi skal gøre noget andet, siger Mikkel Vedby Rasmussen.

Han mener, at det er en af studiets fornemste opgaver at sikre de omkring 200 unge på statskundskab får en tryg start på studielivet, men det har ifølge dekanen ikke været tilfældet på det seneste.

Dekanen indrømmer, at legen i sig selv ikke er farlig for de studerende, men han mener, at de studerende ikke skal bruge unødige kræfter på at klæde sig ud som eksempelvis arabiske sheiker under introforløbet.

- Man skal i stedet bruge energien på at sætte sig ned og snakke med hinanden og spise noget morgenbrød og lære ens nye medstuderende at kender, siger Mikkel Vedby Rasmussen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik