Københavns Kommune øger forebyggende arbejde efter drab

Klubberne havde egentlig planlagt at holde ferielukket, men holder nu ekstraordinært åbent. Det sker efter drabet på en 16-årig dreng.

Københavns Kommune har efter drabet på en 16-årig dreng på Nørrebro mandag aften udvidet tilbuddene til unge i området.

Kommunen har sammen med politiet lavet en ny handlingsplan for SSP-samarbejdet, fortæller overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen, soc.dem.

quote Vores klubber holder ekstraordinært åbent i området for de børn og unge, som er meget påvirkede af det her meget bestialske drab

Frank Jensen, soc.dem., Københavns Overborgmester

- Vores klubber holder ekstraordinært åbent i området for de børn og unge, som er meget påvirkede af det her meget bestialske drab, hvor man skyder en ung knægt på 16 år på klos hold med seks skud, siger han til TV 2 og tilføjer, at det er klart, at der går mange følelser igennem de personer, som bor og færdes i området.

- Dem skal vi lige have ro på, og det er derfor, vores klubber er ude og holde ekstraordinært åbent, og vores gadeplanmedarbejdere er ude og give en hjælpende hånd til de børn og unge, som føler en meget stor sorg lige i øjeblikket.

Tilbuddet gælder en række ungdomsklubber på Nørrebro, hvor der egentlig var ferielukket i efterårsferien, men som nu åbner for de børn og unge, der har behov for at få bearbejdet drabet på den 16-årige dreng. 

Opfordrer vidner til at melde sig

Ligesom Københavns Politi opfordrer overborgmesteren også eventuelle vidner til at melde sig hos politiet.

quote Det er vigtigt, at de skyldige bliver anholdt af politiet og bliver stillet for domstolene

Frank Jensen, soc.dem., Københavns Overborgmester

- Det er klart, at politiet har meget brug for de vidneforklaringer, som måtte være. Det er vigtigt, at de skyldige bliver anholdt af politiet og bliver stillet for domstolene. For det at begå sådan et bestialsk drab er altså noget af den værste kriminalitet, man kan begå, og det har meget hårde straffe til følge, siger Frank Jensen.

Den 16-årig dreng blev dræbt mandag aften ved sit hjem på Ragnhildgade 48 på ydre Nørrebro. Ifølge politiets efterforskningsleder Hans Erik Raben blev drengen ramt af mindst seks skud.

- Han kommer hjem lige omkring klokken 21 i aftes (mandag, red.). Der bliver han passet op af tilsyneladende tre gerningsmænd, der råber ham an. Han bliver skudt foran sin egen opgang, sagde efterforskningslederen tirsdag.

quote Vi vurderer ikke, at det er en tilfældig person, som er blevet passet op

Hans Erik Raben, efterforskningsleder hos Københavns Politi

Drengen blev skudt i et grønt gårdmiljø, som er lyst godt op om aftenen, og derfor mener politiet, at gerningsmændene vidste, hvem de skød efter.

- Vi vurderer ikke, at det er en tilfældig person, som er blevet passet op. 

Ikke tidligere kendt af politiet

Politiet er ikke af den opfattelse, at drabet er en del af den nuværende bandekonflikt i København, og den dræbte var heller ikke tidligere kendt af politiet, som ikke er kommet nærmere et motiv for drabet.

- Han levede et stille og roligt liv, som unge mennesker gør, sagde Hans Erik Raben tirsdag.

Vidner kan kontakte Københavns Politi på telefon 33141448.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere