København er verdens dyreste kaffeby

En cappuccino i København koster 42 kroner.

Man skal grave dybt i lommerne, når man skal investere i en kop kaffe i København. Faktisk er København den dyreste by i verden, når det kommer til prisen på en cappuccino.

Det viser en ny rapport fra Deutsche Bank Mapping the World's Prices 2019. Rapporten sammenligner priserne på en lang række varer og ydelser i verdens storbyer – herunder prisen på en kop kaffe.

I København skal man slippe cirka 42 kroner for en cappuccino. Det er nok til at indtage førstepladsen over byer som Hong Kong, Dubai og Oslo.

Det er ikke første gang, at København løber med titlen som verdens dyreste kaffeby. Også i 2018 var vores hovedstad øverst i samme undersøgelse. Og det på trods af, at prisen på en kop københavnsk kaffe faktisk er faldet en smule siden sidste år. I 2018 var prisen nemlig oppe på 43,50 kroner.

Det overrasker ikke Klaus Thomsen, der er tidligere baristaverdensmester og medejer af The Coffee Collective, at København topper listen. Udover at afspejle en stærk økonomi og høj levestandard siger kaffeprisen også noget om skandinavernes forhold til kaffens kvalitet.

- De skandinaviske lande har i mange år udmærket sig ved at købe de dyreste kaffer. Også når vi snakker almindelig konsumkaffe, køber vi en højere kvalitet, end man for eksempel gør i Sydeuropa, siger han.

Derfor undrer han sig ofte, når han hører folk sige, at "en espresso burde være som i Italien og koste en euro." I Italien har man ikke samme kvalitetsstandarder, når det kommer til kaffebønnen. Italien bruger meget kaffesorten robusta, og i Danmark bruger vi meget arabica. Og arabica er meget dyrere end robusta, fortæller han.

Omkostninger til husleje, skat og lønninger har også stor indflydelse på prisen på en kop kaffe på en dansk café.

- Når jeg fortæller mine amerikanske baristakollegaer, hvad en barista får i løn i Danmark, er de ved at tabe næse og mund og siger: "Wow, det er jo helt vildt", siger Klaus Thomsen.

Billigst i Italien

I bunden af listen finder man da også to italienske byer; Milano og Rom.

I den billigste kaffeby af de undersøgte, Milano, kan man nøjes med at slippe 11,37 kroner for en kop.

Også i Buenos Aires i Argentina og Cape Town i Sydafrika kan man få serveret en meget billig kop kaffe.

Top 10 over verdens dyreste kaffebyer

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere