København er verdens bedste talentby

København slår nu alle andre i verden, når det gælder evnen til at skaffe talenter til erhvervslivet. Det konkluderer ny rapport i Davos i dag.

Glem alt om høje skatter, dyre restaurantregninger og en by, som er gravet op som følge af store infrastrukturprojekter, for København er nummer 1 foran samlet set verdens bedste by og region, når det handler om at tiltrække, fastholde og udvikle talenter til erhvervslivet. Det viser en omfattende ny rapport, Global Talent Competitive Index.

Bag rapporten står eliteuniversitetet INSEAD, forskningsinstitutionen Human Capital Leadership Institute og erhvervsvirksomheden Adecco, der er verdens største vikar- og rekrutteringsvirksomhed.

Forfatterne har ligesom tidligere år sammenlignet forholdene for talenter i 118 lande. For første gang har man også undersøgt 46 storbyers evne til at være attraktive for erhvervslivets talenter. Her indtager København en global førsteplads, som den mest attraktive storby og region for talenter.

quote Det er yderst positivt med Københavns placering, men fordi man vinder guld et år, kan man ikke slappe af det næste. 

Jens Klarskov, Dansk Erhverv 

København slår byer som Zürich, San Francisco og Paris.

Den høje placering skyldes blandt andet forhold som en høj livskvalitet, et højt uddannelsesniveau, gode muligheder for en international karriere og en stærk international infrastruktur.

Danmark taber terræn

Analysen viser dog også, at Danmark som helhed er rykket den forkerte vej fra en 5. til en 8. plads på det globale indeks. Især halter vi bagefter, når det handler om at tiltrække og fastholde udenlandske talenter. Det er en udfordring, vi bør tage meget alvorligt, understreger administrerende direktør Mickey Maymann fra Adecco Danmark.

- Vi oplever en høj efterspørgsel på specialiseret arbejdskraft, som ikke matcher talentmassen i Danmark. Her er vi afhængige af at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, og det er vi stadig ikke gode nok til. Vi skal være opmærksomme på at være åbne, eksempelvis ved at forenkle lovgivningen, så det bliver lettere at etablere sig i Danmark, understreger administrerende direktør Mickey Maymann fra Adecco Danmark.

Ifølge rapporten er de høje danske personskatter den største barriere for, at vi kan tiltrække og fastholde talenter til Danmark. Det medvirker til, at Danmark falder fra en 5. til en 8. plads. Det både kan og skal vi gøre noget ved, mener Dansk Erhvervs administrerende direktør, Jens Klarskov.

- Det er yderst positivt med Københavns placering, men fordi man vinder guld et år, kan man ikke slappe af det næste. Den brede landeundersøgelse viser faktisk, at vi har problemer med at tiltrække talenterne og med at fastholde dem. Vi skræmmer dem især bort med de høje personskatter, da de fungerer som en talentløs afgift på succes i arbejdslivet, siger Jens Klarskov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere