Kim Larsen hyldet fra tårnet af Christianshavn til Brøndby Stadion

Kim Larsen var meget privat, og hans bisættelse vil foregå i "absolut stilhed", men danskernes hyldest er højlydt som hans meninger og væremåde.

Danmarks folkekære spillemand Kim Larsen har en helt speciel plads i danskernes hjerte.

Det var tydeligt, mens han var i live, hvor han spillede for fulde huse til festivaller, koncerter og i Tivoli. Og det er tydeligt i døden, hvor han til lyden af sin egen musik bliver mindet overalt i Danmark.

Kim Larsen mindes på stamværtshuset i Odense, Lørstrups Vinstue.
Kim Larsen mindes på stamværtshuset i Odense, Lørstrups Vinstue.
Foto: TV 2

Mens blomster, øl og cigaretter siden nyheden om hans død søndag langsomt hober sig op på bardisken på Kim Larsens stamværtshus Lørups Vinstue i Odense, bragede nogle af Kim Larsens mest populære sange som ”Flyvere i Natten” og ”Susan Himmelblå” ud af højtalerne på Brøndby Stadion i pausen under holdets kamp mod Horsens.

Mindes fra kirketop og i Norge

Også i den københavnske bydel Christianshavn, hvor Kim Larsen boede i mange år, inden han i 1990’erne flyttede til Odense, blev spillemanden søndag hyldet.

Det skete præcis klokken 13.56 fra Vor Frelser Kirke, da klokkenist Lars Sømod satte sig til kirkens klokkespil og spillede ”Om lidt”, ”Masser af Succes”, ”Papirsklip”, ”Hva’ Gør vi Nu, Lille Du?” ”Jutlandia” og ”Susan Himmelblå.”

 

Kim Larsen er med sin musik og væremåde også nået ud over Danmarks grænser, og søndag bragede ”Susan Himmelblå” ud af højtalerne et helt andet sted 622 kilometer fra Vor Frelser Kirke. Det skete under en fodboldkamp på Åråsen Stadion i Norge før den norske fodboldklub Lillestrøm SK’s kampstart mod Stabæk.

- Hvil i fred, Kim Larsen, skrev fodboldklubben på Twitter.

I Royal Arena i København var det også udlændinge, der under deres besøg i København stod for en helt speciel hyldest af den afdøde nationalskjald, som Kim Larsen ofte blev omtalt.

Det skete, da forsangeren Bono i rockbandet U2 under dets udsolgte koncert læste de første linjer i Kim Larsens sang ”This is my Life” højt, mens et billede af Kim Larsen tonede frem på storskærmen.

Rockbandet U2 hyldede Kim Larsen i Royal Arena

Danskernes mindes Kim Larsen overalt

I løbet af eftermiddagen blev dette grafittimaleri af Kim Larsen lavet på plankeværket foran Christiania.
I løbet af eftermiddagen blev dette grafittimaleri af Kim Larsen lavet på plankeværket foran Christiania.
Foto: TV 2 Lorry

Kim Larsen var en meget privat mand, og helt i den ånd oplyste hans agent Jørn Jeppesen søndag på familiens vegne, at han vil blive bisat i ”absolut stilhed og helt privat".

Men som Kim Larsen ofte gik sin egne veje, gør danskerne det også i forbindelse med hans død. Således bliver han på Christianshavn mindet ved et graffiti-billede, der i løbet af søndagen tonede frem på hegnet, der omkranser Christiania.

Og mandag var det skolebørn, der hyldede Kim Larsen, da de på Christianhavns Torv i København sang "Jutlandia".

Kim Larsen har en særlig plads i alles hjerter. Her er det skolebørn, der mindes den afdøde sanger med \"Jutlandia.\" Video: Natali Braagaard

I det hele taget kan man på de sociale medier læse og se, hvad Kim Larsen har betydet for danskerne.

Stearinlys blev søndag aften spontant tændt i folks vinduer, ligesom havet af blomster, lys og - helt i Kim Larsens ånd – antallet af øl foran Kim Larsens lejlighed i det indre Odense langsomt vokser.

Mandag morgen ligger der blomster, cigaretter, øl og andre hilsener ved den opgang over Grønttorvet, hvor Kim Larsen boede.
Mandag morgen ligger der blomster, cigaretter, øl og andre hilsener ved den opgang over Grønttorvet, hvor Kim Larsen boede.
Foto: Michael Bager - Rtizau Scanpix

Her mindes Kim Larsen på Nørrebro - et af de mange eksempler på danskernes spontane hyldest af Kim Larsen. 

Vis dette opslag på Instagram

Nørrebro sender en tanke 😢 #kimlarsen

Et opslag delt af Morten Saxnaes (@mortensax) den

Søndag var der en mindehøjtidelighed på Haveje i Gudmindrup – Haveje er titlen på et af numrene på Kim Larsens album ”Midt om Natten". Sangen er i øvrigt skrevet af Jacob Haugaard.

Fredag er der annonceret fakkeltog fra klokken 18 til 22 fra Sofiegade 1 i København for at minde Kim Larsen. Indtil videre har 2.900 tilkendegivet, at de deltager. 

Kim Larsen sov søndag stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 72 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere