Kanin-karantæne: Dødelig kaninsygdom har spredt sig

Dele af Sjælland er sat i karantæne efter fund af smitsom kaninvirus.

Den smitsomme sygdom kaningulsot (RVHD) er kommet til Greve og Gammel Holte. Mandag er kaniner bekræftet døde af sygdommen efter analyser hos Veterinærinstituttet.

Dermed er der nu oprettet karantænezoner fem steder i landet, som strækker sig fra Esbjerg i vest til Gammel Holte i øst. Karantænezonerne opretholdes i 40 dage, og inden for disse skal kaninerne undgå al kontakt.

Karantænezonen omkring hovedstaden strækker sig over et 30 kilometer stort område og omfatter også Køge, Roskilde og Taastrup. 

Karantænezoner redder liv

Ifølge formand for kommunikationsudvalget i Danmarks Kaninavlerforening, Allan Larsen, er den særdeles smitsomme sygdom alvorlig.

- Kaningulsot er en meget dødelig sygdom, og seneste efterår døde tusindvis af vilde kaniner på Bornholm som følge heraf. Med oprettelsen af de nuværende fem karantænezoner forsøger vi at beskytte kaninerne bedst muligt og håber, at sygdommen har toppet for i år, siger Allan Larsen. 

Den smitsomme sygdom har haft flere praktiske konsekvenser.

Sidste weekend valgte arrangørerne at udelukke kaniner på dyrskuet 'Børn og Dyr' ved Haslev, og i den kommende weekend er et planlagt stævne i kaninhop i Ringsted aflyst. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere