Jens Okking bisat fra Marmorkirken

Flere end 100 venner og kolleger var til stede, da den 78-årige skuespiller fredag blev bisat fra Marmorkirken i København.

Efter flere års sygdom sov skuespiller Jens Okking stille ind søndag morgen, og fredag eftermiddag blev han bisat fra Marmorkirken i København. 

Flere end 100 personer var mødt frem til bisættelsen af den 78-årige skuespiller og politiker.

quote Jens havde en stærk personlighed - både på scenen og privat. Han tog noget af det med ind i sine roller, og han havde en særlig evne til at leve sig ind i dem.

Finn Nielsen, skuespiller

Blandt de fremmødte var en række prominente skuespillere og instruktører, blandt andre Lars von Trier, Ann Eleonora Jørgensen, Allan Olsen og Per Pallesen. 

Fulgte ikke med strømmen

På vej ind i kirken fortæller Jens Okkings skuespillerkollega Finn Nielsen, at han beundrede Okking for at være en anderledes skuespiller, der ikke fulgte med strømmen. 

- Han havde ikke behov for at please, og han var ikke bange for at gå foran, hvis der var problemer med en instruktør, siger han.

 

 Forholdet mellem Jens Okking og Finn Nielsen var dog ikke kun professionelt. 

- Vi havde et godt samarbejde - også som privatpersoner og som venner. Jens havde en stærk personlighed - både på scenen og privat. Han tog noget af det med ind i sine roller, og han havde en særlig evne til at leve sig ind i dem. Jeg kan huske en episode, da vi indspillede 'Strømer', hvor han skulle holde mit hoved ned i en spand vand. Han levede sig så meget ind i det, at han helt glemte alle vores aftaler, og jeg blev nødt til at sprutte for at komme op igen, siger Finn Nielsen. 

Elskede biler og damer

Det var dog ikke kun skuespillere, der var mødt op for at tage et sidste farvel med Jens Okking på denne gråvejrsfredag i januar. Også den tidligere racerkører Thorkild Thyrring var at finde på bænkerækkerne under de 12 apostle.

Han var stuntmand på en biljagt i tv-serien 'Een gang strømer', hvor Jens Okking spillede titelrollen som betjenten Karl Jørgensen. 

 

- Det tog dagevis at optage den bilscene, og undervejs kom jeg tæt på Jens, for han havde en stor interesse for biler. Det blev til et langt venskab, hvor vi drak litervis af te på Sans Souci på Frederiksberg, fortæller han på vej ind i kirken. 

- Vi snakkede meget om biler, men også om damer. Jens var en rigtig mans man, som jeg siger. Det er en mand, der omgås mænd, men som elsker damer, siger den tidligere racerkører. 

Børnene bidrog

Jens Okking fik seks børn med fem forskellige kvinder, og både børn og børnebørn var mødt op i kirken. 

Hans datter Silja Okking sang en acapellaversion af den svenske folkevise 'Jeg vet en dejlig rosa', og det var så hårene rejste sig på armene. 

 
 
Foto: Jeppe Michael Jensen - Scanpix

Sønnen Mads Okking oplæste et digt af Villy Sørensen, mens broren Niels holdt en mindetale for sin far. Her fortalte han om, hvor god en fortæller, hans far var, og hvor meget han har betydet.

- Min bedste ven. Du har givet mig dejlige søskende og en fantastisk barndom, sagde han med gråd i stemmen, inden han var med til at bære kisten ud til ligvognen i et januarvejr, der var klaret en anelse op under bisættelsen. 

Sad i Europa-Parlamentet

Jens Okking nåede at være med i mere end 65 film og tv-serier, inden han lagde skuespillerkarrieren på hylden i midten af 00'erne. Han vandt tre Bodil-statuetter for sine præstationer, men valgte kun at tage imod to af dem. Den sidste modtog han i en alder af 62 år for sin hovedrolle i filmen 'At klappe med een hånd'.

Jens Okking var dog ikke bare skuespiller. Han nåede også at være politiker og europaparlamentariker. 

Han sad i Europa-Parlamentet for JuniBevægelsen og Folkebevægelsen mod EU fra 1999 til 2003, hvor han måtte trække sig på grund af sygdom.

Herefter flyttede han i familiekollektiv med sønnerne Niels og Mads, indtil han for fire år siden flyttede ind på Ældrecentret Symfonien i Næstved. 

Jens Okking døde søndag morgen den 21. januar med familien omkring sig, og det var hans eget ønske, at han skulle bisættes fra Marmorkirken, eller Frederiks Kirke, som den egentlig hedder.

Disse film og tv-serier vil Jens Okking blive husket for

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere