Ishøjs borgmester anede intet om nedlukningen af skolerne: "Det er en vanvittig beslutning"

Ishøjs borgmester havde ikke fået noget at vide om de nye restriktioner, da han blev kontaktet af medierne.

Fredag meldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ud, at alle skoler i vestegnskommunen Ishøj var tvunget til at lukke ned igen på grund af stigende smitte i kommunen.

Og det er en beslutning, som Ishøjs borgmester er yderst utilfreds med.

- Det er en vanvittig beslutning, siger Ole Bjørstorp, der tidligere fredag forlod Socialdemokratiet og stiftede sit eget parti, Ishøjlisten, på grund af interne magtkampe i partiet forud for det kommende kommunalvalg.

Det er blot en uge siden, der blev lempet på restriktionerne, så de yngste elever fra 0. til 4. klasse kom tilbage på skolebænken. Og derfor forstår Ole Bjørstorp heller ikke, hvorfor det nu pludselig er nødvendigt at lukke ned igen i Ishøj.

- Det er jo de voksne, der har smitten. Det er jo ikke børnene og skoleeleverne. Hvorfor slår man ned på dem? De var så glade for at komme i skole. Det fatter jeg simpelthen ikke, siger Ole Bjørstorp til TV 2.

Ishøj har landets højeste incidenstal på 311 - altså 311 smittede per 100.000 indbyggere per uge. Kommunen med det næsthøjeste incidenstal er Vallensbæk med 175. Ishøj har også landets klart højeste positivprocent på 2,73.

Fik det at vide af medierne

Ole Bjørstorp havde ikke på forhånd fået besked om nedlukningen fra hverken regering eller myndigheder. Han hørte det i stedet fra pressen. Han var fuldstændig i chok, da han blev kontaktet af medierne, siger han.

- Jeg troede ikke på det. Så har jeg så siden fået forklaret, at det er rigtigt. Men det er jo helt hen i vejret, siger han.

Udover nedlukningen af skoler sender myndighederne nu også 100 mand fra smitteopsporingen til Ishøj, ligesom der vil blive kørt flere mobile testcentre ud i kommunens boligområdet.

Derudover vil Falck-biler stå klar til at bringe folk til isolationsfaciliteter, hvis de ikke har mulighed for at isolere hjemme, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke.

- Det, vi har lært af den her epidemi, er, at man skal sætte ind, når man ser sådan nogle stigninger. Derfor sætter vi massivt ind nu, siger Magnus Heunicke.

Denne type skærpelser tager Ole Bjørstorp imod med åbne arme - men han mener, man i samme omgang unødvendigt kaster eleverne under bussen.

- Man skal sætte ind andre steder og lave forbud. Men at gøre det mod skoleelever fra 0. til 4. klasse, det forstår jeg ikke. De bærer overhovedet ikke til smitten, siger han.

Har måske ikke været gode nok

Selvom borgmester Ole Bjørstorp er fortørnet over, at hans kommune nu bliver underlagt særlige regler i forhold til resten af landet, indrømmer han, at Ishøj måske kunne have gjort mere.

Adspurgt om kommunen har gjort nok for at få borgerne til at forstå situationens alvor, svarer han:

- Det kan godt være, vi ikke har det.

Incidenstallet i Ishøj er langt det højeste i hele Danmark. Hvorfor er det sådan?

- Det skyldes vores boformer i store boligselskaber med mange nationaliteter med forskellige kulturer. Det er forklaringen på det. Deres bekendtskabskreds er højere, siger Ole Bjørstorp.

At eleverne nu sendes hjem, betyder, at Ishøj har brugt lang tid på at sætte et stort arbejde i gang, der nu ikke får lov til at bære frugt, forklarer han.

- Lærerne er på plads, der er undervisning, og det går glimrende. Eleverne er vældig glade for at komme i skole, siger han.

Smitten falder landet over

Der er stor forskel på smittetallet i Danmark siden midten af december, hvor vi rundede over 4000 nye daglige smittetilfælde.

I hele februar har antallet af smittede ligget under 500 nye tilfælde om dagen.

Alligevel er regeringen meget forsigtig, da man forventer, at den britiske coronavariant kaldet B117 vil tage over og blive den dominerende coronavariant.

Den britiske variant smitter mere, og derfor frygter myndighederne, at den kan skabe en stor stigning i antallet af smittetilfælde.

Ifølge Magnus Heunicke følger man forsigtigt udviklingen, så man på et tidspunkt kan genåbne, uden det vil gøre skade.

- Det er en præmis, at vi er nødt til at gøre det i etaper og følge, hvad der sker med epidemien. Det er en klar anbefaling fra alle vores rådgivere, epidemiologer og myndigheder, siger han.

Stifter nyt parti: Ishøjlisten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Viceskoleleder Ishøj

Efter månedsvis med hjemmeskole og lukkede butikker - i dag genåbnede Ishøj

Lis 1

I dag åbner Lis sin frokostrestaurant: - Min mave bobler over af sommerfugle

20201028-120811-L-1920x1280we (1)

playEndelig: Skoler og erhvervsliv i Ishøj får lov til at genåbne

astrazeneca

Danmark forsøger at bytte AstraZeneca-vacciner med Pfizer hos andre lande

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere