Ishockeyspillere tilbydes løn udbetalt i bitcoins

Et nyt sponsorat betyder, at Rungsted skal spille hjemmekampe i Bitcoin Arena. Spillerne kan modtage den virtuelle valuta som løn.

Ishockeyholdet Rungsted Seier Capital går en ny og interessant tid i møde.

Fra den 27. december vil klubben have Bitcoin Suisse som hovedsponsor – og den ændring fører flere ting med sig.

Det mest opsigtsvækkende er, at spillerne fremover tilbydes at få deres løn udbetalt i den virtuelle valuta bitcoin i stedet for gode, gammeldags danske kroner. Profilen Nikolaj Rosentahl har allerede takket ja til at modtage hele sin løn i bitcoins, og ifølge Bitcoin Suisse bliver han verdens første professionelle atlet, der betales på den måde. 

Skatteforhold på plads

Ud over den nye lønordning betyder sponsoratet også, at Rungsted Seier Capitals kommer til at spille sine hjemmekampe i Bitcoin Arena i Hørsholm.

- Vi er glade for, at Bitcoin Suisse har lyst til at være med på vores rejse. Samtidig synes vi, det er en sjov sponsor at have. Det kan vel ikke times mere aktuelt, og jeg tror, vi kan være med til at give yderligere opmærksomhed til Bitcoin Suisse og hele kryptovalutaområdet, og for os er det altid sjovt at være med fremme, hvor det sker, siger Lars Seier Christensen, der ejer en stor del af Rungsted Seier Capital, til TV 2 Business.

Bitcoin Suisse ejes og ledes af Niklas Nikolajsen, der fortæller, at lønudbetalingen i bitcoin gerne skal sprede sig ud over Rungsted, når de skattemæssige forhold er faldet på plads.

- Det er noget, der kræver noget forarbejde. Vores og Rungsted Seier Capitals advokater er ved at få det klarlagt. Vi håber også, vi kan bidrage til, at det bliver langt mere udbredt at få sin løn udbetalt i bitcoin – både i sportsverdenen og uden for sportsverdenen.  

Ambitiøse mål på isen

Selve sponsoratet bliver dog betalt i danske kroner. For klubbens vedkommende er håbet, at sponsoratet kan bidrage til at nå de ambitiøse mål på isen.

- Rungsted er på en rejse, hvor vi skal ind og være dansk mester inden for nogle få år forhåbentlig, og i den sammenhæng er det vigtigt at have en så stærk partner som muligt.

Rungsted Seier Capital ligger i øjeblikket nummer syv i den danske ishockeyliga efter 27 kampe.

FAKTA OM BITCOINS

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere