Ildkugle over hovedstaden: Aldrig har jeg set noget så vildt

En ildkugle over det danske himmelrum har fået flere seere til at henvende sig til TV 2.

Et kamera fra stjerneskud.info fangede ildkuglen. Foto: Stjerneskud.info

I samarbejde med tv2.dk

Omkring klokken 18.30 farede en ildkugle over dansk territorium. Det fortæller flere at TV 2's seere og læsere, og astrofysiker ved Tycho Brahe Planetariet, Tina Ibsen bekræfter, at der med meget stor sandsynlighed har været tale om en meteor:

Jeg var selv på vej til bussen, da jeg sammen med en del andre mennesker ved Østerbro så, at en kæmpe ildkugle fløj over himlen. Jeg var sikker på, at der ville lyde et kæmpe brag, dog var det ikke tilfældet. Aldrig har jeg set noget så vildt.

Dea Cosmus, vidne til ildkuglen

- Vi har fået masser af henvendelser fra folk, der har set en ildkugle. Der er dog ikke nogen, der har rapporteret om et brag eller en lyd, og det indikerer, at meteoren er brændt inden den har ramt jordens overflade, fortæller Tina Ibsen. 

Hun opfordrer alle, der så ildkuglen, til at indrapportere deres observationer på www.ildkugle.dk, så Tycho Brahe Planetariet kan danne sig det mest optimale overblik. Planetariet har fået henvendelser fra hele Danmark, og det er usædvanligt, fortæller Tina Ibsen: 

- En meteor kan passere det danske himmelrum og fortsætte i alle retninger, så det er usædvanligt, at den både er set i Nordjylland og på Sjælland. 

Læs også Astrofysiker: "Jeg får mails om ildkuglen hvert andet sekund"

Set over Greve, Nørrebro og Frederiksberg

Randi Hansen skriver:

- Halløjsa. Jeg kan se, at der er flere, der har set en ildkugle på himlen. Det har jeg også. Det må være lige omkring 18.30. Jeg har set den i Dalmose, 15 kilometer syd fra Slagelse. Et fantastisk syn. Det lignede et kæmpe stjerneskud der var længe på himlen. Dette var bare lige til en orientering.

En kæmpe ildkugle fløj hurtigt over Greve mandag aften ved 18:30 tiden og blev mindre og mindre, og til sidst var den væk, imens den styrtede nedad med mange kilometer i timen.

Anonym borger var vidne til fænomenet

Daniel skriver:

- For en time siden (lidt i 19), så jeg en kraftigt lysende blå kugle fare hen over himlen. Muligvis det var en meteor. Helt blå - ikke blinkende - stærkt blåt skær. Den strøg hen over Nørrebro fra syd mod nord og lyste så kraftigt at Ægirsgade blev badet i blåt lys et kort øjeblik! Har I fået andre rapporter ind om det samme?

- I bliver nødt til at tjekke op på, hvad den enorme ildkugle, der fløj over himlen ca. 18:30, var. Jeg var selv på vej til bussen, da jeg sammen med en del andre mennesker ved Østerbro så, at en kæmpe ildkugle fløj over himlen. Jeg var sikker på, at der ville lyde et kæmpe brag, dog var det ikke tilfældet. Aldrig har jeg set noget så vildt, skriver Dea Cosmus.

Læs også Ny meteorit: Fundet af 6-årig pige

- Jeg så et kraftigt lys flyve mod jorden nordøst fra Bentzonsvej Frederiksberg. Det så ud til at være brændt op, mens jeg så det. Det var ikke længe, jeg havde at se det, men jeg tænker, at I muligvis også får andre, der skriver, lyder det i en mail fra Bo Salomonsen.

- Jeg var ude at gå med min veninde ved halv syv-tiden, og der så vi pludselig en flyvende ildkugle med høj fart ret tæt på os, og vi undrer os nu over, hvad det kan være, skriver Kia Kristensen.

- Jeg fik ikke billede af det - men en kæmpe ildkugle fløj hurtigt over Greve mandag aften ved 18:30 tiden og blev mindre og mindre, og til sidst var den væk, imens den styrtede nedad med mange kilometer i timen. Nåede desværre ikke få et billede eller noget, håber der er andre, der så det også - virkelig et smukt syn, men samtidig underligt, fordi hvad er det og hvad skete der, spørger en borger, som ikke har skrevet sit navn. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik