Ikonisk Arnold Busck butik reddet

- Jeg er dybt taknemmelig for, at det er lykkedes at redde Arnold Busck i Købmagergade, siger den tidligere ejer.

00:33

Arnold Busck gik konkurs i april. Nu overtager JP/Politikens forlag Arnold Busck-butikken på Købmagergade i København Video: Google maps - Street View

I samarbejde med tv2.dk

Bogkæden Bog & Idé overtager 14 butikker fra den konkursramte Arnold Busck-kæde. Det er cirka halvdelen af butikkerne i konkursboet, oplyses det i meddelelse.

Samtidig overtager JP/Politikens forlag Arnold Busck-butikken på Købmagergade i København.

Ifølge en pressemeddelelse overtager forlaget den ikoniske butik, hvor der har været drevet boghandel siden 1901, med øjeblikkelig virkning.

Læs også Bog og Idé overtager halvdelen af rivals butikker

Ejer: En stor glæde og lettelse

Helle Busck Fensvig, der som fjerde generation i Busck-familien i en årrække stod i spidsen for Arnold Busck, kalder det en stor glæde og en lettelse, at Arnold Busck på Købmagergade vil blive drevet videre af JP/Politikens Forlag.

- Jeg er dybt taknemmelig for, at det er lykkedes at redde Arnold Busck i Købmagergade. Det er en kulturinstitution i København, og det ville ikke have været til at bære, hvis kunderne skulle miste samlingspunktet i Købmagergade. Den opbakning, Arnold Busck har mærket i de seneste uger, vidner om den enorme værdi, brandet har, og derfor er det også en både stor glæde og lettelse, at det med JP/Politikens Forlags hjælp er blevet en realitet, at Arnold Busck i Købmagergade fortsætter.

Læs også Efter 124 år er det slut: Boghandlerkæde lukker alle butikker og vil gå konkurs

Udover butikken på Købmagergade har JP/Politikens Hus også købt brugsretten til navnet Arnold Busck og webshoppen arnoldbusck.dk, som vil blive en del af Saxo.com.

Det sker der med de tidligere Arnold Busck-butikker:

 • København Købmagergade 49 - overtages af JP/Politikens forlag
   
 • Ballerup - overtages af Bog og Idé
 • Birkerød - overtages af Bog og Idé
 • Espergærde - overtages af Bog og Idé
 • Helsinge - overtages af Bog og Idé
 • Helsingør - overtages af Bog og Idé
 • Lyngby - overtages af Bog og Idé
 • Roskilde - overtages af Bog og Idé
 • Valby - overtages af Bog og Idé
   
 • Hellerup
 • Rødovre
 • Køge
 • København Børnenes Boghandel
Se mere

Forlagsdirektør: Det er en god nyhed

Lars Boesgaard, som er formand for Danske Forlag og administrerende direktør for forlaget Lindhardt og Ringhof synes også, at det er positivt, at det lykkedes at redde nogle af butikkerne, og at de bliver overtaget af rutinerede bogfolk.

- Det er absolut at foretrække, at det er rutinerede bogfolk, der overtager butikkerne, så de kan blive åbnet med det samme.

Desuden er han glad for, at butikken på Købmagergade fortsætter som bogbutik.

- Det er virkelig fedt, at butikken på Købmagergade ikke bliver til en taskebutik eller noget lignende. København har mistet mange bogbutikker, og dem har vi stadig brug for, siger han og afviser, at den fysiske bogbutik er en uddøende race.

- Det er rigtigt, at der er en stor digital udvikling inden for bogverdenen, men det ene udelukker ikke det andet. Folk vil stadig gerne have den fysiske bog og det brtyder noget, at vi stadig har et sted, hvor vi kan komme og kigge og mærke på bøgerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik