Hør nummeret her: Grevinde Alexandra springer ud som sangerinde

Den tidligere prinsesse udlever en stor drøm, fortæller hun.

Grevinde Alexandra, debuterer fredag som sangerinde med singlen 'Wash me away'.

Nummeret har hun indspillet til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life, der hjælper fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika til at få en chance i livet.

- Det har altid været en stor drøm for hende at afprøve sine sangevner, siger grevinde Alexandras sekretær, Helle Von Wildenrath Løvgreen.

Muligheden for at indspille i et musikstudie opstod, da grevinde Alexandra en dag i venners lag ytrede sit ønske, og med hjælp fra en nær ven, fik hun mulighed for at komme ind og synge nummeret 'Wash me away'.

Sangen er oprindeligt blev til på en sangskriver-lejr, der årligt arrangeres af velgørenhedsorganisationen Star For Life.

Ifølge en pressemeddelelse havde grevinde Alexandra ikke modtaget træning, inden indspilningen fandt sted.

- Ideen med at udgive sangen i hendes navn opstod først efterfølgende, da de havde hørt, om der var noget kvalitet i hendes stemme, siger Helle Von Wildenrath Løvgreen.

Portrætteret udfordrende

I pressemeddelelsen om udgivelsen lyder det yderligere om grevinde Alexandras motivation:

- Udover det velgørende formål er grevinden samtidigt et sted i sit liv, hvor hun har haft lyst til at prøve grænser med og udfordre sig selv, ved at gøre ting hun måske ikke tidligere ville have gjort. Dog kun hvis det føles godt og giver mening for hende som menneske.

Den tidligere prinsesse er også aktuel med bogen 'Mit lykkelige land', hvor hun har undersøgt, hvorfor danskerne igen og igen bliver kåret som et af verdens lykkeligste folkefærd.