Hestepærer læsset af i protest over ok-forhandlinger: "Tak for lort"

Ifølge et brev, som aktivisterne afleverede sammen med møgbunken, fremgår det, at hærværket er motiveret af overenskomstforhandlingerne.

En gruppe personer læssede natten til mandag en stor bunke dyreekskrementer af for Morderniseringsstyrelsen. Foto: Moderniseringsstyrelsen

I samarbejde med tv2.dk

Mandag morgen blev Moderniseringstyrelsens ansatte mødt af et ulækkert syn: En stor bunke dyreekskrementer foran deres hovedindgang.

Kære Moderniseringsstyrelse. Under OK18 har I fyldt os med lort.

Aktivisternes brev

Bunken med afføring var blevet afleveret natten til mandag.

- Moderniseringsstyrelsen har en overvågningsvideo, der viser nogle aktivister, der kommer slæbende med jeg ved ikke hvor mange kilo hestemøg, som de losser ud foran deres hovedindgang, siger Thomas Bille, der er rådgiver for minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, som styrelsen hører under.

Presseansvarlig for Moderniseringsstyrelsen Anders Brandtoft bekræfter hændelsen, og Moderniseringsstyrelsen oplyser, at de ikke vil melde sagen til politiet. 

Læs også Sådan kan tog, fly og bus rammes i tilfælde af storkonflikt

Satte skilt med klar ordlyd

Efter at have læsset fækalierne af, placerede de maskerede personer et stort skilt oven i bunken med ordlyden: ”Tak for lort”.

Aktivisterne afleverede også et brev med ordlyden:

"Kære Moderniseringsstyrelse. Under OK18 har I fyldt os med lort. I har skidt på de offentligt ansatte og nægtet at anerkende basale krav om ordentlige arbejdsforhold. Her får I lort retur."

Derefter følger en undskyldning til dem, der skal fjerne bunken med fækalier:

"Vi undskylder til rengøringspersonalet, der sandsynligvis kommer til at fjerne dette. Aktionen er ikke rettet mod jer. Vi beklager."

Brevet fra aktivisterne. Foto: Moderniseringsstyrelsen

Ansatte også udsat for chikane

Løhdes rådgiver, Thomas Bille, fortæller, at det ikke er første gang, styrelsen eller dens ansatte er mål for chikane.

- Det er jo sådan lidt langt ude. En ting er, at medarbejderne får tilsendt trusler og alt muligt andet, fordi folk ikke synes, at de vil noget godt for offentlige ansatte, men det her er jo bare ulækkert, lyder det fra Bille til TV 2.

Direktør trækker på smilebåndet

Moderniseringsstyrelsens direktør, Poul Taankvist, tager relativt let på aktionen.

- Det er selvfølgelig ikke lige en stor bunke tørre hestepærer foran indgangen til sin arbejdsplads, man ønsker at møde ind til mandag morgen - det siger sig selv. Men når det så er sagt, så må vi også trække lidt på smilebåndet over, at nogen vælger at bringe debatten om vores rolle i overenskomstforhandlingerne ned på et så pubertært niveau, lyder det i en skriftlig kommentar fra styrelsens direktør, Poul Taankvist, til Avisen.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik