Her er den flygtede bandeleder fra København, politiet jagter

Københavnsk bandeleders flugt har igangsat en omfattende menneskejagt på Sjælland.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi går nu ud med navn og billede af den bandeleder, der tirsdag flygtede fra Slagelse Sygehus.

Det drejer sig om den 24-årige Hemin Dilshad Saleh. Han er 183 cm høj, almindelig til kraftig af bygning, har sort kort hår og formentlig fuldskæg.

Ser man manden, eller har man oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man kontakte politiet på 1-1-4. Man skal ikke selv forsøge at tage kontakt til ham.

Politiet efterlyser Hemin Dilshad Saleh.
Politiet efterlyser Hemin Dilshad Saleh.
Foto: Politiet

Vidne så væbnet aktion

Hemin Dilshad Saleh flygtede kort før klokken 17, efter medgerningsmænd trængte ind på en psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus.

Et vidne overværede dele af det fra en parkeringsplads tæt på sygehuset, hvor flere biler pludselig holdt og spærrede indkørslen.

- De var omkring fem-seks stykker. Det gik så stærkt. Jeg ville bare ind på pladsen. Bilerne forlod hurtigt stedet, mens de råbte og skreg til hinanden, siger vidnet, hvis identitet TV 2 kender.

Menneskejagt på Sjælland

I forbindelse med flugten affyrede gerningsmændene skud.

Selvom ingen kom til skade, var det en chokerende oplevelse for personalet, fortæller politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver til TV 2.

- Det har været en ganske alvorlig oplevelse for det personale og de personer, der har været der, siger han.

Bandelederens flugt har igangsat en menneskejagt på Sjælland, hvor de øvrige politikredse på Sjælland hjælper med eftersøgningen.

- Der foregår et tæt samarbejde mellem os og de andre politikredse på Sjælland, siger Kim Kliver.

De personer, der menes at have hjulpet Hemin Dilshad Saleh med at flygte, er også på fri fod.

Varetægtsfængslet for groft overfald

Hemin Dilshad Saleh er ifølge TV 2s oplysninger en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København.

Den undvegne bandeleder blev 11. oktober varetægtsfængslet i Københavns Byret i en grov voldssag i forbindelse med bandekonflikten i København.

Anholdelsen fandt sted, efter at bandelederen havde været efterlyst gennem noget tid - og efter at flere formodede medgerningsmænd i voldssagen var fængslet.

De mest behandlingskrævende

Psykiatrien under Slagelse Sygehus, hvor Hemin Dilshad Saleh befandt sig, rummer blandt andet flere voksenpsykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark - herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Denne afdeling samt de øvrige psykiatriske afsnit er placeret i et område ved siden af resten af Slagelse Sygehus tæt på Vestmotorvejen.

Det er uvist, hvilken af de psykiatriske afdelinger manden er flygtet fra.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere