Her er de nye retningslinjer for skoler: Elever skal møde forskudt

Forskudte mødetider og frikvarterer bliver en del af hverdagen, når skoler åbner for flere elever på mandag.

Når de danske skoler åbner op for de ældste elever 18. maj, skal de gøre brug af forskudte mødetider og forskudte pauser.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

- Der vil fortsat være nødundervisning, og skolerne skal tage sundhedsmæssige hensyn i organiseringen af undervisning for at undgå smittespredning. Skolerne skal gøre brug for eksempel forskudte mødetidspunkter og pauser, står der blandt andet i retningslinjerne for genåbning af skoler- og uddannelsesinstitutioner fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Foruden retningslinjer for skoler- og uddannelsesinstitutioner, har ministeriet også offentliggjort ditto for genåbning af dagtilbud samt for efterskoler og frie fagskoler.

Fortsat nødundervisning

Ministeriet opfordrer alle tre områder til at sørge for, at børn - om så det er i vuggestue, folkeskole eller efterskole - ikke forsamles i store grupper.

Samtidig understreges det, at der fortsat skal være fokus på god hygiejne og stor afstand.

I retningslinjerne pointeres det desuden, at undervisningen på skoler og efterskoler fortsat vil være nødundervisning. Det betyder, at det ikke alle steder vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning, for eksempel i forhold til antallet af undervisningstimer.

For institutionerne gælder det, at afstandskravet på én meter er blevet fjernet. Dog skal afstanden på én meter så vidt muligt overholdes, når børnene eksempelvis spiser frokost, eller når de bliver hentet og afleveret af forældre.

- For nogle vil der stadig være langt til den hverdag, de kender, men det er et skridt i den rigtige retning, udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

Løbende åbning

Ministeriet forventer ikke, at alle skoler vil være klar til at åbne på samme tid og i samme form, men åbningen vil ske løbende fra mandag den 18. maj.

Derudover vil det fortsat bero på en lokal beslutning, hvornår og hvordan skoler og uddannelser kan åbne for de elever, der er en del af genåbningens anden fase, lyder det videre i pressemeddelelsen fra ministeriet.

quote For nogle vil der stadig være langt til den hverdag, de kender, men det er et skridt i den rigtige retning

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)

I den erkender børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Thiel også, at retningslinjerne fra ministeriet ikke giver svar på alt.

- Vi er i løbende dialog med alle fra lærere og pædagoger til institutioner og kommuner, og vi lytter til de udfordringer, som de oplever. Nogle spørgsmål dukker først op, når hverdagen er gået i gang, og dem må vi så svare på i takt med, at de dukker op, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Elever kan få fravær

Det er udgangspunktet, at alle elever, der er omfattet af genåbningen, og falder inden for ovennævnte rammer, deltager i eller møder frem til undervisningen

Hvis en elev ikke kan møde i skole, skal eleven modtage fjernundervisning. Om en elev kan blive hjemme eller ej, vil blive vurderet fra elev til elev.

Hvis eleven ikke får lov til at blive hjemme efter en vurdering, vil der blive registeret fravær.

For folkeskoleelever indberettes fraværet i fase 2 ikke til kommunalbestyrelsen, og der trækkes ikke i børnefamilieydelsen som følge af fravær, skriver ministeriet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

gfnfgn

Sydafrikansk coronavariant slipper sit tag i København NV

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere