Helsingør kan ende med at spille hjemmekampe i Horsens

Helsingør må kun spille hjemmekampe i Helsingør, hvis banen er 'spilbar'. Kampene skal flyttes, hvis det ikke er tilfældet.

Det lyder måske utroligt, men den er god nok: FC Helsingør kan komme til at spille Superligahjemmekampe i Horsens - over 300 km fra klubbens eget stadion.

Trods dispensationen til at bruge Helsingør Stadion i Superligaen skal oprykkerklubben være klar til at flytte hjemmekampene, hvis banen ikke er god nok. Det er her, Casa Arena i Horsens kommer ind i billedet.

Helsingør har nemlig angivet stadion i Horsens som alternativ hjemmebane, hvis der skulle blive brug for at flytte kampene væk fra det intime stadion i Nordsjælland. Det fortæller Helsingørs direktør Janus Kyhl til TV 2 SPORT:

- Det var en aftale vi lavede i tidernes morgen. Vi skulle angive to reservestadions, og Horsens har en fantastisk flink og sød direktør, Kristian Nielsen, og han sagde: "Jamen, vi kan da godt lave en aftale om, at I kan leje vores stadion, hvis I får brug for det." Så det gjorde vi, lyder det grinende fra Janus Kyhl.

Ud over Casa Arena i Horsens har FC Helsingør også lavet en aftale med Right to Dream Park i Farum, der tidligere har heddet Farum Park. Det er udgangspunktet, at eventuelle kampflytninger ender i Farum frem for Horsens - en tur på knap 40 kilometer.

Mulighed for dobbeltkamp

Helsingør Stadion har ikke varme i banen, hvilket ellers er et krav til alle Superligastadioner. Derfor er der en risiko for, at der i vinterperioden kan komme frost i banen, og så må oprykkerne finde sig til rette på en ny 'hjemmebane'.

Især i 19. spillerunde, der bliver spillet i december, kan der være mulighed for, at der skal spilles to Superligakampe på samme stadion i løbet af en weekend. Lige nu er både Helsingør, Horsens og Nordsjælland programsat til at spille hjemmekamp den 10. december.

Her er ruten fra Helsingør til Horsens. Det er en tur på over tre timer i bil, selvom man ikke holder pause undervejs.
Her er ruten fra Helsingør til Horsens. Det er en tur på over tre timer i bil, selvom man ikke holder pause undervejs.
Foto: Google maps

Senere vil tv-rettighedshaverne bestemme de nøjagtige kamptidspunkter, men med flere kampe både fredag og søndag er der altså en sandsynlig mulighed for at se en dobbeltkamp i Superligaen, hvis græsset i Helsingør er ramt af frost.

Kunstgræsbanen i Farum burde kunne holde til to kampe samme dag, og derfor kan det altså ende med, at Helsingør og Lyngby skal spille før eller efter Nordsjællands egen kamp mod Hobro.

Det kan selvfølgelig også være, at Helsingør skal spille på hjemmebane i Horsens. Hvis det sker, så har direktøren allerede lagt en plan for at få mange tilskuere med vestpå:

- Så må vi lave en sponsoraftale med Storebæltsbroen, lyder det optimistisk fra Janus Kyhl.

MULIGE DOBBELTKAMPE I SUPERLIGAEN

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere