Hele togtrafikken hårdt ramt: Tung morgen i vente

Alle lyntog mellem København og Odense er blevet aflyst på ubestemt tid på grund af et lastbil uheld omkring Slagelse.

Foto: Elisabeth Thiis / TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Al trafik med IC-, lyn- og regionaltog mellem Ringsted og Slagelse erstattes med togbusser indtil klokken 10 fredag morgen.

Kort inden myldretidstrafikken for alvor tog fat, skete der torsdag eftermiddag et uheld med en lastbil ved Slagelse, der betød, at togtrafikken på tværs af landet var lammet.

Det er et rigtig skidt tidspunkt lige op til myldretiden.

Pressevagten hos DSB

Al trafik mellem stationerne i Ringsted og Slagelse skal foregå med togbus, og alle passagerer med IC-, lyn- og regionaltog er ramt.

De første prognoser lød på, at trafikken ville blive genoptaget 19.30 torsdag aften, men omkring klokken 18 stod det klart, at det ikke vil være muligt at køre tog før tidligst fredag morgen. Det oplyser DSB.

Ingen lyntog

Endvidere er alle lyntog mellem Odense og København blevet aflyst på ubestemt tid, skriver DSB på sin hjemmeside.

- Det er et rigtig skidt tidspunkt lige op til myldretiden, oplyser DSB's pressevagt til TV 2.

Uheldet skete omkring klokken 15.

Læs også Togtrafik forsinket: Ung tyv brækkede benet på togskinner

Togbusserne kører fra Slagelse og Ringsted to gange i timen og stopper også i Sorø.

Lastbilen hænger ud over togskinnerne efter ulykken. Foto: Michael Nordborg

Lastbil kørte ud over togbro

Politiet oplyser, at lastbilen kørte galt på Vestmotorvejen E20 lige syd for Slagelse, da den kørte på tværs af flere vejbaner og fortsatte ud over kanten ved en togbro.

Billeder fra stedet viser, hvordan lastbilen hænger delvist ind over skinnerne, og Banedanmark oplyser, køreledningen er kortsluttet.

Føreren af lastbilen er kørt på sygehuset for at blive undersøgt. Ifølge TV Øst er der tale om en 27-årig mand, som ikke er kommet noget særligt til.

Læs også Strømsvigt aflyser al togtrafik til Sverige

Det er endnu uvist, hvad der fik lastbilen til at køre ud over autoværnet.

Hvad der præcist fik lastbilchaufføren til at komme ud af kurs, vides endnu ikke, men politiet kan efter de første undersøgelser kaste lidt klarhed over forløbet.

Det vides med sikkerhed, at lastbilen kørte i østgående retning, altså den modsatte side end uheldet. Her er han kommet ud af kurs og er kørt henover begge de vestgående spor af motorvejen. På den anden side af de to spor er han kollideret med en sort container, der var på stedet i forbindelse med noget vejarbejde.

Containeren kan på billederne ses foran lastbilen, hvor den holder stille nu. Den blev skubbet foran lastbilen ud over kanten.

Store gener for togpassagerer og bilister

Selvom togbusserne kører i pendulfart, giver uheldet store gener for passagererne. Billeder fra Slagelse station viser mange, der venter på at komme videre.

Vi ved endnu ikke, om det vil få betydning for morgentrafikken også.

Pressevagten hos DSB

Også bilister er ramt. Vejdirektoratet oplyser, at højre spor på motorvejen blev spærret i vestgående retning omkring frakørsel 38 for at bjærge lastbilen. Sporet er siden blevet åbnet igen for at afhjælpe den massive kø på stedet.

Der er stadig meget kø i vestgående retning mellem Slagelse og Sorø.

Hvis man som togpassagerer bliver mere end 30 minutter forsinket på grund af uheldet, kan man søge erstatning hos DSB's Rejsetidsgaranti.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik