Hæder kan give Holger Rune et ekstra skub, siger ekspert

Søndag blev tennistalentet Holger Rune kåret som Årets Fund i dansk idræt. Med prisen følger 75.000 kroner.

Rune Holger vinder prisen som "Årets Fund" i dansk idræt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

2019 har været et sandt jubelår for Holger Rune, og på tærsklen til 2020 kan han så lade smilet brede sig igen.

Søndag blev Holger Rune kåret som Årets Fund, og det kan ifølge tennisekspert Kenneth Carlsen være et godt rygstød i en allerede fremadstormende karriere.

- Det er et stort skulderklap efter et fantastisk år, og det giver ham måske endnu mere selvtillid til at kunne opnå de mål, han har. Han har jo en drøm om at blive nummer et i verden, at vinde alle Grand Slam-turneringerne og blive en legende i tennis, siger Kenneth Carlsen til TV 2 SPORT.

Læs også Holger Rune vinder sæsonfinalen og er nummer et i verden

I 2019 lykkedes det Holger Rune at vinde Grand Slam-turneringen French Open for juniorer. Senere på året sejrede han også i sæsonfinalen, og derfor fejrer den 16-årige dansker nytår som nummer et på juniorranglisten.

- Nu skal han ud og overføre det her fantastiske juniorår til seniorkarrieren. Jeg tror, han kommer til at gå rimelig hurtigt igennem seniorrækkerne, så han kommer derop, hvor det er rigtig sjovt, siger Kenneth Carlsen, der træner Holger Rune, og udpeger de punkter, stortalentet skal koncentrere sig om det næste stykke tid:

- Der er noget fysik. Han er kun 16 år endnu, så han skal stadig blive større og stærkere. Og så er der noget mentalt: Han er meget stærk mentalt, men de allerbedste spillere er endnu stærkere, så der skal han indhente lidt i forhold til seniorerne.

Læs også Suveræne Holger Rune vinder French Open for juniorer

Holger Rune har stadig alderen til at spille juniortennis, men det er planen, at han allerede i 2020 skal spille seniorturneringer, ligesom Clara Tauson har gjort i år.

Årets Fund kåres af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken. Holger Rune fik tildelt prisen 75.000 kroner foran cykelrytteren Rasmus Lund Pedersen og svømmeren Alexander Aslak Nørgaard.

Tidligere har store sportspersonligheder som Ragnhild Hveger, Inge Sørensen og Harald Nielsen modtaget prisen. Det samme har Kenneth Carlsen, og i nyere tid har Caroline Wozniacki, Rikke Møller Pedersen Nicklas Bendtner og Viktor Axelsen fået samme hæder.

Læs også Europas bedste tennisdreng er fra HellerupTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik