Gymnasium og to skoler tvunget til at lukke ned efter 22 smittede i sogn

Udover gymnasiet skal også to grundskoler i Sankt Pauls Sogn i København lukke ned.

De nye regler om automatisk nedlukning på sogns-niveau får nu konsekvenser for et stort gymnasium i hjertet af København.

Gefion Gymnasium i Indre København har 1250 elever og 130 ansatte, og de skal nu alle sammen sendes hjem, fordi smitten i Sankt Pauls Sogn er for høj. Det fremgår af en mail, TV 2 har fået.

Det er det første sogn i København, der bliver lukket midlertidigt ned. Ifølge Københavns Kommune er der registreret 22 smittede i sognet de seneste 20 dage - det tal må højest være 20.

quote Eleverne blev fuldstændig slukket i blikket, da de fik beskeden om, at de skulle hjem igen.

Birgitte Vedersø, rektor for Gefion Gymnasium.

Men det er slet ikke rimeligt, mener rektor for Gefion Gymnasium Birgitte Vedersø. For eleverne har slet ikke noget med sognet at gøre, da kun knap tre procent af skolen 1250 elever bor i Sankt Pauls Sogn.

- Vi er overhovedet ikke involveret i smitten. Vores elever bor her ikke. De kommer fra Østerbro, indre by og Nørrebro, og de kommer kun i skole, og så går de hjem. Det er ærgerligt, siger hun til TV 2.

Et sogn skal lukke midlertidigt ned, hvis tre specifikke parametre er opfyldt; høj incidens, højt antal nyligt smittede og en positivprocent på 2 % eller mere.

Både elever og ansatte er siden skolerne åbnede for knap to uger siden blevet testet to gange ugentligt, og der har indtil videre været nul smittede.

- Eleverne blev fuldstændig slukket i blikket, da de fik beskeden om, at de skulle hjem igen. De trænger til at komme tilbage i skole, siger Birgitte Vedersø.

Området i Indre København som omfatter Sankt Pauls Sogn.
Området i Indre København som omfatter Sankt Pauls Sogn.
Foto: Københavns Kommune


Fik opkald fra kommunen

Området, der er omfattet, dækker blandt andet. Nyboder-bebyggelsen og strækker sig i et felt mellem Kongens Have, Østre Anlæg, Østerport station og Kastellet

Beskeden om, at Gefion Gymnasium skal sende de over 1400 mennesker med tilknytning til skolen hjem, kom fra Københavns Kommune.

Kommunen ringede til Birgitte Vedersø og forklarede, at incidenstallet i Sankt Pauls Sogn nu har oversteget 400, og derfor skal man lukke ned i sognet.

Og der kan gå over en uge, før Gefion Gymnasium får lov til at åbne igen, da incidenstallet skal falde til under 400.

Samtidig skal man opfylde nogle særlige kriterier i minimum syv dage i træk, før uddannelserne kan åbne op. Derfor efterlyser Birgitte Vedersø nogle regler, der tilgodeser netop situationer som den, Gefion Gymnasium nu står i.

- Jeg synes, der skulle være et krav om, at en vis andel af skolens elever skulle bo i sognet, inden man lukkede en ungdomsuddannelse, siger hun.

Udover Gefion Gymnasium skal også Sølvgade Skole og Nyboder Skole lukke. De har begge cirka 500 elever og ligger i Sankt Pauls Sogn.

Fakta om sognenedlukning:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Livreddere 2

playKlar til det store ferie-rykind: Sommerhuskommuner vil teste massivt

20210125-114354-L-1920x1246we

playButikker, restauranter og frisører forventes at lukke i Hørsholm efter høje smittetal

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere