Grøn Koncert skal afholdes i private hjem

Efter aflysningen er Grøn Koncert nu kommet på en anden måde at nå ud til danskerne.

Koncertgængere landet over går en stille sommer i møde, efter at sommerens koncerter og festivaler er blevet aflyst på stribe som følge af coronavirussen.

Men nu melder Muskelsvindsfonden og Tuborg, arrangørerne bag Grøn Koncert, at de i stedet vil invitere til en stor havefest hjemme hos danskere 25. juli.

Koncerten - eller rettere koncerterne - vil blive sendt live af TV 2 og Radio Nova, fortæller Theis Petersen, indsamlingschef hos Muskelsvindsfonden.

- Det var et mega hårdt slag at få at vide, at vi ikke skal lave noget i 2020, og først var vi lidt i krise, men så fik vi hovedet op til overfladen og tænkte: Hvad kan vi så gøre for at holde Grøn Koncert i live? lyder det fra indsamlingschefen.

Danskerne bliver værter

Arrangementet kommer til at foregå ved, at en række musikere på dagen giver koncerter i private hjem.

Der bliver tale om 10-15 udvalgte, som bliver værter for en koncert. De vil senere blive fundet gennem en konkurrence, oplyser Theis Petersen.

Koncerterne bliver gratis og kommer til at bestå af både store navne og mindre kendte musikere - hvem, kan indsamlingschefen dog ikke løfte sløret for endnu.

- Det er alt for tidligt at sige, men vi plejer at have danske artister på tværs af alle genrer, og det kan man godt gå ud fra, at det også bliver denne gang, siger han.

Scarlet Pleasure spillede på Grøn på Tiøren i København i 2019.
Scarlet Pleasure spillede på Grøn på Tiøren i København i 2019.
Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau / Scanpix

For risikabelt

Det er første gang, siden Grøn Koncert startede for 38 år siden, at man har været nødt til at aflyse de otte planlagte koncerter.

- Det kan ikke lade sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert, siger Theis Petersen.

- Men ambitionen er, at vi næste år er tilbage til det klassiske og står sammen igen - forhåbentlig tættere end én meter.

Grøn koncert skulle være afholdt mellem 15. og 25. juli på Amager, i Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og Valby, men blev aflyst 8. april.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere