Fyret træner tilbyder sig selv: - Det må være en drøm at have mig

Christian Lønstrup håber, at han snart kan lande et nyt trænerjob, selvom sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde har fyldt meget.

297 dage.

Så længe er det siden, fodboldtræner Christian Lønstrup sidst stod i spidsen for et hold.

Lønstrup blev suspenderet og senere fyret, efter han i maj sidste år meddelte sine daværende spillere, at han havde fået informationer fra en kilde om, at der var FC Roskilde-spillere som modarbejdede klubben.

Men selvom sagen om mulig matchfixing efter otte måneder nu er droppet af Midt- og Vestsjællands Politi, frygter den 48-årige træner ikke at skulle gå jobløs længe.

- Overhovedet ikke. Tværtimod. Jeg synes da, at det må være en drøm for en direktør eller sportsdirektør at have en træner, som går ud og opponerer mod de her ting, siger Christian Lønstrup til TV 2 SPORT.

Sagen har haft konsekvenser

Han er ikke i tvivl om, at der er foregået matchfixing i FC Roskilde, selvom politiet på grund af manglende beviser satte et punktum i sagen torsdag.

Så han fortryder ikke, at han handlede, som han gjorde for knap et år siden, selvom sagen på den korte bane har kostet for ham.

- Jeg synes, det forpligter at være toptræner i Danmark. Vi skal ikke se igennem fingre med de her ting, for hvor lander vi så henne? Jeg vil til enhver tid gøre det samme i dag, siger Christian Lønstrup.

- Sagen har haft konsekvenser for mig. Jeg blev afskediget dagen efter, og har ikke haft noget arbejde siden da. Så vi kan da godt diskutere, om det er uheldigt, at det går ud over mig, men jeg synes ikke, jeg kunne have gjort noget anderledes.

Forkert håndtering mener FCR-ejer

Selvom Christian Lønstrup lige nu gennemgår sin længste periode uden et cheftrænerjob, er han fast besluttet på at komme tilbage til trænergerningen på et højt niveau.

- Jeg synes, mine resultater taler for sig selv, mener træneren, der førte FC Helsingør op i Superligaen.

Christian Lønstrup stod i spidsen for FC Roskilde frem til maj 2019. Han har tidligere været cheftræner for FC Helsingør i Superligaen.
Christian Lønstrup stod i spidsen for FC Roskilde frem til maj 2019. Han har tidligere været cheftræner for FC Helsingør i Superligaen.
Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

- Derudover synes jeg også, at denne sag har vist, at jeg har en stor troværdighed og et godt værdisæt.

Lønstrup skal dog ikke regne med at få nogle pæne ord med på vejen fra sin tidligere chef i FC Roskilde.

Her er Klubejer Carsten Salomonsson bestemt ikke begejstret over måden, som den tidligere Superliga-træner har håndteret forløbet på.

- Jeg synes fra dag ét, at denne her sag har været håndteret forkert. Jeg synes, Christian Lønstrup skulle være kommet til mig eller være gået til Danmarks Idrætsforbund Matchfixingsekretariat, siger Christian Salomonsson til TV 2 SPORT.

Den kritik giver Christian Lønstrup dog ikke meget for.

- Jeg informerede min chef helt efter reglerne. Han var selv med til mødet, da jeg første gang fortalte om de her ting, og han gik på intet tidspunkt ind for at overrule mig. Jeg gjorde, hvad jeg skulle, siger Christian Lønstrup.

- Jeg har ikke gjort noget forkert i den her sag. Jeg synes faktisk, at jeg har gjort dansk fodbold en tjeneste. Jeg kunne ikke have gjort andet, og det tror jeg, at der er mange trænere, der vil bakke mig op i.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

20190608-000400-l-1920x1277we.jpg

12.000 tilskuere lukkes ind til EM-kampe i København

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere