Frank Jensen bekræfter: Forhandler om udskydelse af dansk Tour-start

Københavns overborgmester, Frank Jensen, fortæller, at Tour de France stadigvæk kommer til Danmark - spørgsmålet er bare hvornår.

I februar 2019 blev det bekræftet, at Tour de France kommer til Danmark.

Planen var, at de danske landeveje i 2021 skulle lægge asfalt til de tre første etaper af det franske etapeløb. Men onsdag kunne man i det franske medie Le Télégramme læse, at organisationen bag Tour de France, ASO, har tilbudt starten til Bretagne-regionen som en plan B.

Årsagen er, at ASO ønsker at begynde løbet en uge tidligere, men det ønske har ikke været muligt at opfylde fra dansk side, da det i så fald vil kulminere med Københavns værtsskab for fire kampe ved EM i fodbold.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, bekræfter nu, at man forhandler med ASO om at udsætte den danske Tour-start.

Dermed er det altså stadig planen, at Tour de France kommer til Danmark. Nu er spørgsmålet bare, hvornår det bedst muligt kan lade sig gøre.

Tidligere i år blev de tre danske etaper offentliggjort. Løbet skal starte med en enkeltstart i København, mens 2. etape går fra Roskilde til Nyborg. På 3. etape kører feltet fra Vejle til Sønderborg, hvorfra Tour-karavanen flyver til Frankrig.

Sådan ser aftalerne ud lige nu for sportssommeren 2021:

Borgmester i Lorient har sendt besked til Prudhomme

Hvis den danske Tour de France-start ender med at blive udskudt, og valget falder på Bretagne-området, så står borgmesteren i Lorient, Fabrice Loher, klar til at byde verdens største cykelløb velkommen.

Det fortæller han i et interview med Le Télégramme.

- Vi har ikke modtaget nogen officiel forespørgsel endnu. Men jeg stemmer selvfølgelig for idéen. Jeg har sendt en besked til direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, angående dette emne i dag, torsdag 2

3. juli 2020. Jeg håber at få et snarligt svar fra ham, siger borgmesteren.

Det franske medie skrev onsdag, at både Lorient og Rennes var inde i billedet som mulige startbyer til næste års Tour de France, hvis det ikke bliver i København.

Her kan du se den planlagte enkeltstartsrute i København:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

20_percent

playOL-skatere: Vi er bange for at køre ind i børnene

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere