Regeringen forbyder at samles mere end 500 personer indtil september

Beslutningen er truffet på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig.

Foto: Mia Cassens/TV 2 Lorry

I samarbejde med tv2.dk

Rettelse: Forsamlingsforbuddet bliver ikke nødvendigvis hævet til 500 allerede 10. maj, som det tidligere fremgik af artiklen. Regeringen følger udviklingen nøje og tager stilling løbende.

Regeringen har besluttet at fastsætte en øvre grænse for forsamlinger på 500 personer frem til den 1. september 2020. Det oplyser Sundhedsministeriet til TV 2.

Allerede 6. april gjorde statminister Mette Frederiksen det klart, at store arrangementer ville være forbudt hele sommeren, men der blev ikke sat en grænse for antallet af personer. Det er det, regeringen har gjort nu.

Læs også Kendte kultursteder i opråb: Vi frygter, at vi må lukke og slukke

Beslutningen får ifølge Sundhedsministeriet ingen praktisk betydning i første omgang, hvor det fortsat gælder, at det er forbudt at forsamle sig mere end ti personer frem til og med 10. maj.

Åbner for at hæve grænsen

Regeringen følger udviklingen af epidemien nøje og justerer derfor også grænsen for, hvor mange mennesker man må forsamle sig løbende, oplyser ministeriet.

TV 2s politiske reporter Mads Frimann forklarer:

Læs også Københavnere sad tæt i solen – her griber politiet ind

- Regeringen giver muligheden for at hæve grænsen fra 10. maj. Det betyder ikke, at man igen vil kunne mødes til koncerter med mere, men regeringen åbner for muligheden for, at man efter 10. maj kan forsamles på op til 500 personer, siger han.

Beslutningen er blevet truffet på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig i Danmark over de kommende måneder.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik