Formel 1 satser på løb i København i 2020

Organisationen bag motorsportens kongeklasse, Formel 1, satser på at få New York, London og København som nye løbsbyer.

Drømmen om at få Formel 1 til Danmark er kommet et skridt tættere på at blive en realitet.

Torsdag skriver Jyllands-Posten, der har fået aktindsigt i en mailkorrespondance mellem flere af de involverede i det danske projekt, at organisationen bag Formel 1, Formula One Management, har udtrykt et stort ønske om at få København på kalenderen.

- I deres (Formel 1-organisationens, red.) strategioplæg for 2020 står der helt præcist, at man satser på tre nye løb - i New York, London og København, skriver Helge Sander ifølge Jyllands-Posten i en mail fra den 8. november.

Den tidligere videnskabsminister står i spidsen for det danske Formel 1-projekt sammen med rigmanden Lars Seier Christensen, der er tidligere ejer af og direktør i Saxo Bank.

Ifølge avisen skriver Sander desuden i sin mail, at direktøren for Formel 1-organisationen, Chase Carey, har udtrykt begejstring for det danske bud, og at amerikaneren og resten af topledelsen planlægger at besøge København i december, hvor de skal mødes med finansminister Kristian Jensen (V), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og kulturminister Mette Bock (LA).

Helge Sander og Lars Seier Christensen afholder ifølge Jyllands-Posten et større præsentationsmøde på Hotel d'Angleterre torsdag klokken 10. Der er tale om et lukket møde, hvor de inviterede er investorer, sponsorer, politikere, embedsmænd, Visit Denmark, Wonderful Copenhagen, Tivoli, Royal Arena, Parken, Det Kongelige Teater, motorsportsfolk og et ambassadørkorps.

BANEN I KØBENHAVN

Grønt lys fra banekonstruktør

Formel 1-kørerne skal ifølge planerne blandt andet køre over både Knippels- og Langebro, mens der kommer til at være en hurtig strækning på Amager Boulevard.

- Vi har skabt gode forudsætninger. Vi har fået en banekonstruktør fra Formel 1 til at kigge på mulighederne i København og han har vurderet dem som gode. Og så har vi været i London og præsentere projektet for Formel 1-organisationen, og de har udtrykt ønske om, at vi fortsætter forhandlingerne efter sommerferien, sagde Helge Sander til TV 2 SPORT i slutningen af juni, da ruten fortsat var hemmelig.

Det er Hermann Tilke, der har set på den mulige bane, som er placeret omkring Christiansborg i det centrale København, og ifølge Helge Sander skulle han være meget begejstret for ruten, skrev Jyllands-Posten tilbage i juli.

Sander forventer, at regningen for et Formel 1-grandprix løber op i 300 millioner kroner. Udgiften skal blandt andet finansieres af tilskuere, og umiddelbart forventes det, at der bliver plads til 100.000 af slagsen.

Ruten er blevet skabt i et samarbejde mellem den danske racerkører Jan Magnussen og en række Formel 1-ejere. I alt kommer banen til at være 4,55 kilometer lang, hvilket er 1,2 kilometer længere end bybanen i Monaco, men 1,45 kilometer kortere end bybanen i Baku, Aserbajdsjan.

Det er dog endnu ikke sikkert, at den foreslåede rute bliver den endelige, men ifølge Helge Sander er det meget få ændringer, det vil blive foretaget, hvis Danmark får tildelt et grandprix.

Allerede næste år kan motorsportsinteresserede danskere muligvis have noget at glæde sig til. Sideløbende med Formel 1-projektet bliver der arbejdet på at få Formel E, der er en løbsserie for elbiler, til Danmark i 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere