Formand nervøs over ghetto-udspil: "Kan give negativt stempel"

Regeringens ønske om dobbelt straf for forbrydelser vil medføre et negativt stempel af udsatte boligområder, lyder kritik.

Det er fint at sætte hårdt mod hårdt. Men indsatsen mod kriminelle skal være præcis og målrettet.

Sådan lyder reaktionen fra Bent Madsen, direktør i Danmarks Almene Boliger til TV 2.

quote Vi er bange for, at særregler med dobbelte straffe sætter et negativt stempel på de områder.

Bent Madsen, direktør i Danmarks Almene Boliger

- Vi vil meget gerne have, at man sætter hårdt ind overfor kriminalitet i udsatte områder. Det har vi selv opfordret til. Men vi er bange for, at særregler med dobbelte straffe sætter et negativt stempel på de områder, siger Bent Madsen.

- Vi opfordrer til permanent tilstedeværelse, så politiet kan gå målrettet efter de få, der skaber utrygheden i boligområderne. 

- Det er ikke forkert, at man man sætter hårdere ind dér, hvor der er flest kriminelle. Men vi er kede af, at man med det her tiltage måske stempler et område, når man kan risikere dobbelte straffe og at det dybest set skræmmer de mennesker væk, vi gerne vil have til at flytte ind i de pågældende områder, siger Bent Madsen, der er direktør for i alt 660.000 almene boliger.

Bent Madsen, direktør i Danmarks Almene Boliger, sætter gerne hårdt ind mod kriminalitet, men han mener, at det nye udspilk kan afskrække folk.fra ta bo i såkaldte ghettoer. 

KRITERIER FOR AT KOMME PÅ GHETTOLISTEN

Dobbelt straf

En del af regeringens ghetto-udspil forventes at blive, at visse forbrydelser skal give dobbelt så hård straf, hvis de begås i definerede ghettoområder.

Fremover kan det derfor blive helt afgørende for straffen, hvilket gadehjørne man sælger stoffer på, eller hvilken bygning man bryder ind i.

Regeringen ønsker nemlig at straffe kriminalitet i ghettoområder langt hårdere end alle andre steder. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fortæller til Berlingske, at regeringen vil indføre dobbelt straf for visse forbrydelser, hvis de begås i et af de områder, der er defineret som en ghetto.

Hammeren skal falde ekstra hårdt

Præcis hvilke forbrydelser, der skal udløse dobbelt straf, er dog ikke fastlagt endnu.

- Det kan være hærværk, tyveri og trusler, som er årsagen. Det betyder så, at man ved, at hammeren falder ekstra hårdt i de områder, siger Søren Pape Poulsen til Berlingske.

Helt lavpraktisk vil regeringen dog lade det være op til enkelte politimester at beslutte, hvor og hvornår de skærpede strafzoner skal oprettes.

Støtte fra DF

Støttepartiet Dansk Folkeparti har udtrykt begejstring for forslaget.

- Det er rigtig positivt og glædeligt, at regeringen vil gribe hårdt ind over for de ting, der foregår i de her ghettosamfund, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til TV 2.

Ghettoområderne på listen i 2017:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere