Forbud mod Loyal To Familia udfordret - nu skal landsretten tage stilling

Loyal To Familia blev forbudt ved historisk dom. Men mens jurister kæmper om paragraffer, kæmper banden fortsat på gaden.

I dag begynder ankesagen om forbuddet for Loyal To Familia (LTF) i Østre Landsret, hvor anklagemyndigheden igen skal forsøge at overbevise retten om, at LTF er en kriminel forening, som virker ved vold.

Efter LTF blev forbudt ved dom i Københavns Byret 24. januar 2020, har medlemmer af gruppen efter politiets opfattelse været involveret i en væbnet konflikt med to dødsofre og flere drabsforsøg på begge sider.

Gruppen er ikke længere er synlig i gadebilledet, men det er alligevel et åbent spørgsmål, om det historiske forbud virker efter hensigten.

Ifølge byrettens afgørelse er formålet med LTF at skabe ulovlige økonomiske indtægter til medlemmerne ved brug af grov vold og våben.

Men det er der ifølge advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterede gruppen i byretten og gør det igen i Østre Landsret, ikke bevis for:

- Der er ikke bevis for, at det er foreningen som sådan, der begår den kriminalitet, dens medlemmer er dømt for, mener advokaten.

Og dermed kan LTF ikke opløses, da foreningsfriheden er grundlovssikret i Danmark, siger Michael Juul Eriksen.

To drab

Det er kommet frem under tidligere retsmøder, at LTF tidligere på året skal have været i konflikt med en rivaliserende gruppering fra Husum.

En konflikt, der ifølge TV 2s oplysninger faldt til ro, efter et større antal personer på begge sider af konflikten blev varetægtsfængslet.

Inden da var en 24-årig mandlig cyklist blevet påkørt så voldsomt på et stisystem ved Vestvolden i marts, at han samme nat døde af sine kvæstelser.

Ligesom en 22-årig mand blev dræbt på åben gade af skud med automatvåben i april.

Forbudt i snart to år

I realiteten blev LTF allerede gjort ulovlig ved et midlertidigt forbud 4. september 2018. En ny opgørelse fra Rigspolitiet viser, at der siden da og til og med 11. august 2020 er rejst 38 sigtelser for deltagelse i forbudt forening og 30 sigtelser for at besidde eller anvende foreningens forbudte kendetegn, blandt andet rygmærket.

Desuden har 11 personer fået opholdsforbud, og der er rejst 9 sigtelser for overtrædelse af opholdsforbuddet.

Flere af sagerne har politiet imidlertid tabt i byretten, og samtidig med, at ankesagerne i landsretten venter, kom det ifølge Ekstra Bladet frem i Retten på Frederiksberg i juli, at en anden berygtet gruppering fra København er fusioneret med LTF.

Det var i en sag mod tre medlemmer af Vanløsegrupperingen 'Holdet', der var tiltalt i forbindelse med en brandbombe mod en lokal café.

- Ja, jeg er medlem af LTF, og min afdeling hedder ' Holdet', sagde et af medlemmerne til anklagerens spørgsmål om tilhørsforholdet mellem de to bandegrupperinger.

Ifølge TV 2s oplysninger har andre - heriblandt mindst ét ledende medlem - forladt LTF.

Shuaib Khan, der var den drivende kraft under grupperingens tilblivelse i 2013 og herefter den klare frontfigur, er udvist af Danmark frem til 2024.

Der er indtil videre afsat 19 dage til grundlovssagen i Østre Landsret med sidste retsdag 5. november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik