Folkemødet er aflyst: "Vi er dybt berørt"

Folkemødets bestyrelse har på et møde fredag eftermiddag besluttet at aflyse.

Folkemødet på Bornholm bliver aflyst i år.

Det har Folkemødets bestyrelse besluttet på et møde fredag eftermiddag.

Folkemødet, hvor politikere, virksomheder, interesseorganisationer og helt almindelige danskere mødes, skulle i år have været afholdt fra 11. til 14. juni, men aflyses på grund af den aktuelle coronakrise.

- Foreningen Folkemødet er dybt berørt af de konsekvenser, beslutningen får både arrangører, leverandører, forventede deltagere og mange, mange flere - og ikke mindst for de konsekvenser, beslutningen får for Bornholm, udtaler Jan Sjursen, formand for Folkemødet, i en pressemeddelelse.

Sveriges folkemøde også aflyst

Udmeldingen kommer efter, at det svenske folkemøde, der afvikles to uger senere end det danske, torsdag blev aflyst.

Det er ikke helt uventet, at det danske folkemøde også aflyses. En samlet fagbevægelse meldte onsdag ud, at de "under ingen omstændigheder" ville til at deltage og opfordrede samtidig ledelsen af Folkemødet på Bornholm til at aflyse. Den opfordring er nu blevet imødekommet.

Folkemødet på Bornholm er lavet efter svensk forbillede og åbnede første gang i 2011. Siden har interessen været støt stigende, og i 2019 slog Folkemødet sin hidtidige rekord for flest besøgende på en dag. I løbet af fredagen lagde mere end 45.000 besøgende vejen forbi.

Haarder: Meget ærgerligt

Venstres mangeårige folketingsmedlem Bertel Haarder, der er manden bag det danske folkemøde, er ked af beslutningen.

- Jeg forstår udmærket aflysningen, men det er meget ærgerligt, fordi det jo stod til at skulle blive det hidtil største og bedste folkemøde. Vi havde alle sammen glædet os, men det kan ikke være anderledes, siger han til TV 2 og fortsætter:

- Så håber jeg bare inderligt, at alle dem, der har indgået aftaler for i år, holder fast og lover, at det hele bliver til noget næste år. Så må man finde en løsning på det økonomiske mellemværende.

Folkemødet skriver selv i pressemeddelelsen, at Folkemødet vender tilbage i 2021, men at der venter et stort arbejde forude.

- Det vil kræve, at vi - sammen med gode kræfter - i den kommende tid finder løsninger på de konsekvenser, aflysningen får for Foreningen Folkemødets økonomi. Der er ingen tvivl om, at vi er afhængige af fortsat støtte fra vores gæster, arrangører og partnere.

Herunder kan du se nogle klip fra sidste års folkemøde.

Mogens Lykketoft og Bertel Haarder husker tiden, før alle blev krænkede. I 2019 er alle blevet nervøse for at krænke folk. Er det skidt for de danske værdier, at vi ikke længere kan gøre grin med alt, hvad vi vil?
Özlem Cekic er blevet verdenskendt for at mødes til dialog-kaffe med folk, som kalder hende de grimmeste ting på nettet. Kan man grine af det, når man mødes, og er det i orden at bruge meget grove ord i humorens navn? Her er hun på scenen sammen med tidligere udenrigsminister fra de Radikale, Martin Lidegaard.
Hvem og hvad må vi grine af i en tid med #metoo-skandaler, plastikpose-shaming og kødfrie mandage? Har vi gjort noget galt? Er det ikke okay at lave sjov med

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik