Flere adopterer ejerløse katte under coronakrisen

Danskerne har mere tid end normalt, og det kan mærkes på nogle af landets katteinternater.

Kattene der ender på hjemmet, kommer enten fra folk, der ikke længere vil have dem, eller også er kattene fundet ejerløse. Foto: TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Uden på katteburet, sidder et lille grønt, lamineret skilt påsat med en træklemme. På det lille skilt står der med sorte bogstaver:

’Jeg har fået et nyt hjem’.

På det seneste har katteorganisationen Inges Kattehjem oplevet en stigning i antallet katte, der får sig et nyt hjem. Det fortæller kommunikationsansvarlig Cecilie Helmuth.

Mere tid derhjemme

Hun oplever, at de fleste mennesker, der kommer til kattehjemmet for at få sig en ny kat, havde allerede planer om at få en i løbet af sommerferien.

Læs også Dyrlæger beroliger: Dit kæledyr smitter ikke

Den plan lader til at være rykket frem, nu hvor mange sidder derhjemme.

De interesserede katteejere har typisk længe haft ønsket om at få kat, men nu har de tiden og overskuddet til at få katten integreret i deres familie i et godt og roligt tempo, fortæller Cecilie Helmuth.

Grund til bekymring

Men selvom mange mennesker har mere tid til dem selv end normalt for tiden, er det ikke ensbetydende med, at overskuddet varer ved.

Derfor tager personalet på Inges Kattehjem typisk en snak med en kommende katteejer for at høre, hvad baggrunden er for, at ville holde kat.

Læs også 16 katte efterladt i kulden - dyreinternat er rasende på ukendt ejer

For det kræver både tid og penge, hvis man vil have kat. Og det er ikke altid noget, alle tænker igennem, inden de får sig et nyt kæledyr, siger Cecilie Helmuth.

- Jeg håber da, at vi får sorteret de fra, der ser katten som en lille nem ting, de kan sende tilbage hertil, når de er færdige med den. Det skal være nogen, der har lyst til at beholde katten resten af dens liv, siger hun.

Lavsæson for katte

Lige for tiden, hvor flere adopterer katte, har de på Inges Kattehjem været nødt til at sende mange skuffede hjem uden en kat.

Læs også Kattehjem lukker: Det kan ikke løbe rundt

Mange efterspørger killinger, og det er der ikke lige nu. Til gengæld er forventningen, at "huset er fuldt" igen, når det bliver sensommer. Det er der, hvor kattehjemmet får flest katte indleveret, og som til den tid også skal have et nyt hjem.

- Der er altid katte i nød, desværre, påpeger Cecilie Helmuth.

Typisk går der en eller to uger fra, at de får indleveret en kat hos Inges Kattehjem, til den får sig et nyt hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik