Flere adopterer ejerløse katte under coronakrisen

Danskerne har mere tid end normalt, og det kan mærkes på nogle af landets katteinternater.

Uden på katteburet, sidder et lille grønt, lamineret skilt påsat med en træklemme. På det lille skilt står der med sorte bogstaver:

’Jeg har fået et nyt hjem’.

På det seneste har katteorganisationen Inges Kattehjem oplevet en stigning i antallet katte, der får sig et nyt hjem. Det fortæller kommunikationsansvarlig Cecilie Helmuth.

Mere tid derhjemme

Hun oplever, at de fleste mennesker, der kommer til kattehjemmet for at få sig en ny kat, havde allerede planer om at få en i løbet af sommerferien.

Den plan lader til at være rykket frem, nu hvor mange sidder derhjemme.

De interesserede katteejere har typisk længe haft ønsket om at få kat, men nu har de tiden og overskuddet til at få katten integreret i deres familie i et godt og roligt tempo, fortæller Cecilie Helmuth.

Grund til bekymring

Men selvom mange mennesker har mere tid til dem selv end normalt for tiden, er det ikke ensbetydende med, at overskuddet varer ved.

Derfor tager personalet på Inges Kattehjem typisk en snak med en kommende katteejer for at høre, hvad baggrunden er for, at ville holde kat.

For det kræver både tid og penge, hvis man vil have kat. Og det er ikke altid noget, alle tænker igennem, inden de får sig et nyt kæledyr, siger Cecilie Helmuth.

- Jeg håber da, at vi får sorteret de fra, der ser katten som en lille nem ting, de kan sende tilbage hertil, når de er færdige med den. Det skal være nogen, der har lyst til at beholde katten resten af dens liv, siger hun.

Lavsæson for katte

Lige for tiden, hvor flere adopterer katte, har de på Inges Kattehjem været nødt til at sende mange skuffede hjem uden en kat.

Mange efterspørger killinger, og det er der ikke lige nu. Til gengæld er forventningen, at "huset er fuldt" igen, når det bliver sensommer. Det er der, hvor kattehjemmet får flest katte indleveret, og som til den tid også skal have et nyt hjem.

- Der er altid katte i nød, desværre, påpeger Cecilie Helmuth.

Typisk går der en eller to uger fra, at de får indleveret en kat hos Inges Kattehjem, til den får sig et nyt hjem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Folkeskoleklasse

Smitteudbrud lukker to skoler og en fritidsklub

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Nordvest(4)

playTusinder coronatestet i Københavns Nordvestkvarter

vaccine

Særligt sårbare i Region Sjælland får nu hjælp til at booke vaccinetid

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere