Fik stjålet svinedyr vodka: - Kom forbi med den, så er det glemt

Brian Ingberg vil sammen med den russiske ejer af vodkaflasken udlove en dusør, så de kan få flasken tilbage.

Kom forbi med den, og så skal de ikke høre noget for det. Så er det det.

Sådan lyder Brian Ingbergs opfordring til gerningsmanden, der natten til tirsdag stjal hans flaske Russo Baltique vodka til en værdi af omkring otte millioner kroner.

Flasken blev stjålet fra Brian Engbergs vodkasamling – som ifølge ham selv er verdens største af sin slags – i kælderen under Café 33 på Vesterbro i København.

Tyveriet fangede han på overvågningskamera. Faktisk kunne han magtesløs følge tyveriet live hjemmefra:

- Jeg kigger på overvågningen, og pludselig ser jeg nogen, der er på kameraet. Så får man jo et chok og skynder sig bare afsted med det samme. Men det (tyveriet, red.) tager så få minutter, at det er svært at nå ind, siger Brian Ingberg til TV 2.

Overvågningsbillederne viser tyveriet af den svimlende dyre vodkaflaske. 

Et specielt samlerobjekt

Tyven havde let adgang, da han havde en nøgle til stedet. Derfor tror samleren, at gerningsmanden må være en, der har en relation til stedet:

- Det er i hvert fald nogen, der har relation til nogle nøgler. Eller nogle ansatte, som har lånt en nøgle ud eller på en eller anden måde mistet dem. Ellers kan det ikke lade sig gøre.

Samlerobjektet har Brian Ingberg lånt af russeren Leonard F. Yankelovich. Den er lavet af tre kilo guld, tre kilo sølv og læder fra den første Monte Carlo bil, fortæller samleren:

- Det er et specielt samlerobjekt.

Vil udlove dusør

Trods flaskens værdi og affektionsværdi er den hverken forsikret af udlåner eller låner. Det lader dog ikke til at stresse den russiske ejer.

- Han tager det forholdsvis stille og roligt og tænker, at den bliver svær at komme af med. Det er hans seneste kommentar. Han er en speciel mand, så han tager det stille og roligt indtil videre. Det er nok mere mig, der er ked af det, siger Brian Ingberg.

De vil nu forsøge sig med at skaffe flasken tilbage ved at udlove en dusør.

- Vi har ikke sat noget beløb endnu. Så langt er vi ikke kommet. Men vi skal have sat et beløb på, og så er der måske nogen, der kan komme og aflevere den igen eller komme med nogle oplysninger, siger Brian Ingberg.

Han har også anmeldt tyveriet til Københavns Politi og givet dem overvågningsbillederne, som han også har lagt på Facebook:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere