Ferie i Danmark? Her er fem alternative måder at holde ferie på

Du kan både tage på aktiv ferie eller være helt stille - bogstaveligt talt.

Der har været et boom i antallet af sommerhusudlejninger, siden statsminister Mette Frederiksen (S) meldte ud, at Danmarks grænser fortsat vil være lukket sommeren over – med undtagelse af grænserne til Norge, Tyskland og Island - og samtidig frarådede danskerne at rejse sydpå.

Men der er mange andre gode muligheder for at spendere ferien udover i sommerhus og i udlandet. Se dem her:

1) Kano- og kajaktur

TV 2 Lorry har været på kanotur på Mølleåen sammen med eventyrer Erik B. Jørgensen. Her padlede journalist Anne Sørensen i kano fra Frederiksdal til kanten af Øresund.

Der er masser af vand i og omkring Danmark. Udover den 8750 kilometer lange kystlinje, er der søer, åer og åløb og dermed rig mulighed for at tage på kano- eller kajakferie.

Du kan ro afsted i dit eget tempo, kigge på de mange fugle og insekter og endda fiske, hvis du husker fiskestangen.

Du kan forhøre dig hos din lokale kajakklub, hvilke der er de bedste ruter, hvad man skal passe på, og hvor der er særligt høj oplevelsesværdi. Og husk et kort, lyder rådet.

Herefter kan du pakke rygsækken og teltet, og så er du klar til en skøn ferie på vandet.

På Sjælland kan man blandt andet tage på kanotur på Mølleåen eller ved eksempelvis Esrum Sø.

2) Vandreferie

TV 2 Lorrys journalist tog sidste år på vandretur på Nordkyststien, der strækker sig 65 kilometer langs Nordsjællands kyst.

Naturen hitter, og den kan du opleve masser af, hvis du vælger at vandre i Danmark.

Nogle af de mere kendte ruter er Øhavsstien, Hærvejen og Camønoen, men uanset hvor i Danmark, du tager hen, er der masser af vandreruter og imponerende naturoplevelser i sigte.

Du kan både booke shelter, tage dit eget telt med eller indlogere dig på hotel eller vandrerhjem, hvis du vælger en vandreferie.

TV 2 Lorry kan anbefale en vandretur på Skjoldungestien eller en vandretur på Nordkyststien.

3) Cykelferie

Sammen med eventyrer Erik B. Jørgensen er TV 2 Lorry taget på opdagelse i vores smukke område. Her cyklede journalist Anne Sørensen fra Gl. Lejre til en teltplads i Hareskoven.

Vil du gerne på en aktiv ferie, er cykelferien helt oplagt til dig – og kan både fungere med og uden børn.

Er du nybegynder, er det en god ide at vælge en rute, der er markeret.

Der findes blandt andet nationalrute 4 (København-Søndervig), regional rute 47 mellem Hundested og Hillerød og nationalrute 9 mellem Helsingør og Gedser. Find en cykelrute her.

TV 2 Lorry kan derudover anbefale en 50 kilometer cykelrute med oppakning mellem Gl. Lejre og til en teltplads i Hareskoven.

4) Campingferie

 
 
Foto: Simon Bohr/Ritzau Scanpix

Sommerhuse er i stor stil blevet booket, siden regeringen åbnede for tyske, norske og islandske turister og samtidig frarådede danskerne selv at rejse sydpå.

Men der er et alternativ: campingpladser. Her kan du både overnatte i campingvogn eller telt, og de fleste steder kan du også leje en hytte.

Campingpladser er især et mekka for børnefamilier, og børn kan lege fra morgen til aften med de andre børnecampister.

Mange steder arrangerer campingpladsen også aktiviteter som skattejagt, snobrødsbagning, indianerlejr, fisker for en dag og sportsturneringer.

Der er et hav af campingpladser på Sjælland i forskellige prislejer og med vidt forskellige tilbud. Af nyere initiativer har Ledreborg Slot åbnet en pop-up camping plads over sommeren.

5) Hotel, badehotel og bed and breakfast

Der er masser af badehoteller, hoteller og bad and breakfast på Sjælland. På billedet ses Rødvig Badehotel på Stevns.
Der er masser af badehoteller, hoteller og bad and breakfast på Sjælland. På billedet ses Rødvig Badehotel på Stevns.
Foto: Jonas Skaaning

Hvis du ikke er interesseret i at dele køkken og toilet på en campingplads, er der også en løsning på dét: Hotel, badehotel og bed and breakfast - ferieformer, der er gået under radaren i forhold til sommerhuse.

Og selvom du ikke vælger et sted, der ligger ud til havet eller har egen pool, kan du let gøre noget for at understrege afslapningen: Medbring din yndlingsmusik, gode bøger og toiletsager til luksuspleje.