Nu undskylder minister efter spydig FCK-kommentar

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye føler, at hans tweet blev forstået i en forkert sammenhæng.

Mandag eftermiddag delte udlændinge- og integrationsminister en besked på sin Twitter, der fik stor opmærksomhed.

Den handlede om fodbold og om aftenens Europa League-kamp mellem FC København og Manchester United.

- FCK - United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe, de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem, håber jeg mest på, taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck.

Mattias Tesfayes nu slettede tweet.
Mattias Tesfayes nu slettede tweet.
Foto: Screenshot fra Twitter

Beskeden nåede kun at blive 45 minutter gammel, før Mattias Tesfaye slettede den.

Med Judas Stage og Kamil Paycheck hentyder han til henholdsvis FCK-spilleren Jens Stage, der tidligere spillede i AGF, samt den kommende FCK-angriber Kamil Wilczek og tidligere Brøndby-spiller.

FCK: - Helt uforståeligt og uacceptabelt

Den kontante udmelding fik mandag aften - kort før FC Københavns kamp mod Manchester United - klubben til at tage afstand til ministerens tweet i en pressemeddelse.

- Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt.

- Det er forkert overfor spillerne, men det er det i høj grad også overfor spillernes familier, der i forvejen har måtte stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det, skriver Bo Rygaard, Formand Parken Sport & Entertainment.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar for ministeren. På Twitter har han mandag aften skrevet, at han slettede opslaget, fordi han føler, at det blev forstået forkert.

"Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil."

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, fik Tesfayes første tweet læst op på pressemødet efter FCK's 0-1-nederlag til Manchester United. Nordmanden er ikke imponeret over politikerens brug af øgenavne om FCK-spillere.

- Når han vågner op i morgen, så vil han føle sig som Danmarks største fjols, siger Ståle Solbakken.