FCK køber Jens Stage af AGF i 'historisk stor' aftale

Jens Stage skifter til de forsvarende danske mestre fra FC København.

Superligaklubben AGF sælger Jens Stage til FC København. Det skriver AGF i en fondsbørsmeddelelse.

Stage skifter med øjeblikkelig virkning og kontrakten med FCK løber frem til sommeren 2024.

AGF kalder i en pressemeddelelse salget for en rekordhandel, og det giver klubben forventninger om et positivt resultat for regnskabsåret.

- Efter salg af kontraktrettighederne på Jens Stage forventer AGF A/S for regnskabsåret 2019/20 et positivt resultat mellem kr. 5 mio. og 15 mio. før skat, skriver klubben i fondsbørsmeddelelsen.

Den 22-årige midtbanespiller kom til AGF i 2016, og det var ikke med AGF's gode vilje, at klubben skulle af med Stage netop nu, lyder det fra sportschef Peter Christiansen.

- Men sådan er fodbold - nogle gange ændrer tingene sig hurtigt. Og da Stage selv har haft et brændende ønske om skiftet, så har vi efterkommet det, da vilkårene også blev tilfredsstillende for os.

- Vi kan således konstatere, at det er en historisk stor aftale i dansk fodbold, siger sportschefen i pressemeddelelsen.

Stage er glad for sin tid i den aarhusianske klub, men glæder sig til at tage et nyt skridt i karrieren.

- Nu er jeg blevet ældre og mere sulten efter professionel succes, og så kommer der nogle gange en mulighed forbi i livet, man ikke havde regnet med.

- Jeg får nu mulighed for at tage et skridt videre i min karriere og prøve kræfter med europæisk fodbold, og se hvor langt talentet rækker på den scene, siger Stage i pressemeddelelsen.

Han har netop været med det danske U21-landshold til EM i Italien, og han er gennem længere tid blevet fulgt tæt af FCK.

- Vi har som mange andre fulgt Jens tæt i Superligaen, og vi synes, at han særligt det seneste år har haft stor fremgang, siger FCK-manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

- Specielt efter han har spillet den samme position over tid, har vi set konturerne af en meget spændende spiller, som kan tilføre os kompetencer, som de andre midtbanespillere ikke har så meget af.

- Så vi får en holdspiller. Vi får en spiller, som vi tror på kan bidrage både på og udenfor banen, siger han.