FCK-fans raser over mesterskabsfejring: - Vi blev mast og klemt

FCK-fan Pia Lykke Wise og hendes familie blev fanget i menneskemængden uden for Parken.

Kaotiske scener, hvor store menneskemængde kæmpede for at komme væk. Børn, der blev klemt og mast.

Sådan beskriver flere FCK-fans scenerne ved Parken, efter fodboldklubben søndag havde vundet det danske mesterskab i fodbold.

- Vi blev mast og klemt i den store menneskemængde. Vi var ikke deciderede bange, men det var meget ubehageligt. Og min store dreng blev bange på et tidspunkt.

Sådan siger Pia Lykke Wise dagen derpå til TV 2.

Hun og hendes familie var ikke de eneste, der blev påvirket af situationen.

- Der var et par teenagepiger bag mig, som gik helt i panik. Jeg prøvede at berolige dem og sige, at de skulle trække vejret, men så blev de væk for mig i menneskemængden, og jeg ved sådan set ikke, hvordan det gik dem, siger hun.

Pia Lykke Wise.
Pia Lykke Wise.
Foto: Privatfoto/Facebook

Hun fortæller videre, at hun og hendes familie var fanget i den store menneskemængde i 15-20 minutter uden at kunne komme frem eller tilbage.

Pia Lykke Wise er FCK-fan og havde sammen med sin partner og sine to sønner på 14 og 16 taget turen fra Holbæk, hvor familien bor, til København for at fejre det danske mesterskab.

Men fejringen gik ikke som håbet.

- Der var ingen vagter til at hjælpe, ingen anvisninger om udgange, bare et stort kaos af maseri. Virkelig en ubehagelig oplevelse, skriver hun på Twitter.

- Vi ville bare gerne ud og væk, men det kunne vi ikke komme.

Hun mener, at en af grundene til, at det blev så kaotisk, var, at FC København havde arrangeret festligheder med en koncert på en scene på Øster Allé lige uden for Parken.

- Da vi vandt mesterskabet i 2019, foregik fejringen på en scene ovre i Fælledparken, hvor der er god plads. Hvorfor i al verden gjorde man det ikke også dér denne her gang. Denne gang kom folk ud fra en masse udgange på samme tid, og så kom de ud i det her kaos, siger Pia Lykke Wise.

Med 37.000 tilskuere i Parken var der fuldt hus på nationalarenaen.

Pia Lykke Wise er ikke den eneste FCK-fan, der raser over situationen efter kampen.

- I spærrer udgangsvejene ved at smække en scene op der, hvor folk går ud fra tribunen. Det var virkelig mere held end forstand, at det ikke endte som Pearl Jam. Det der må I ALDRIG gøre igen. Folk kan dø af det der, skriver Mads Havskov Hansen på Twitter.

- Helt håbløst arrangement, skriver Christian Ørsnes på Twitter, som videre kalder det et "shitshow".

Ikke yderligere før evaluering

TV 2 ville gerne have haft en kommentar fra Jes Mortensen, pressechef i FC København. Men han henviser til de udtalelser, han er kommet med til Ekstra Bladet og B.T.

Til B.T. siger pressechefen:

- Vi er selvfølgelig kede af, hvis nogle havde en negativ oplevelse. Der var nogle udfordringer i starten, hvor mange kom ud af Parken, mens festen begyndte. Det aftog ret hurtigt heldigvis, og siden gik det forrygende, og der var titusindvis, der havde en kæmpe fest, siger han.

- Vi har ikke yderligere, før vi har evalueret, skriver Jes Mortensen i en sms til TV 2.

TV 2 ville ellers blandt andet gerne have spurgt Jes Mortensen om, hvorfor scenen, hvor fejringen foregik efter kampen, var lige udenfor Parken og ikke som tidligere i Fælledparken.

"Fodbold kan godt virke voldsomt"

Det er ikke mandag aften lykkedes TV 2 at få en kommentar fra Bjarke Dalsgaard Madsen, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

- Koncerten blev gennemført i forholdsvis god ro og orden. Det er klart, at et arrangement med så mange mennesker kræver lidt, og musikken blev også afbrudt flere gange for at sikre, at folk lige gav luft til hinanden og sikre, at nogen ikke blev klemt, siger Bjarke Dalsgaard Madsen dog til Ekstra Bladet.

Han siger også, at politiet ikke oplevede deciderede optøjer i forbindelse med den kaotiske situation efter kampen.

- Der har været folk ude, som oplevede arrangementet som lidt voldsomt, og det er vi klar over. Fodboldfans og fejring af fodbold kan jo godt virke voldsomt i sig selv, men de store optøjer udeblev.