FCK-fan slog kontrollør ned: Nu er han fundet

Københavns Vestegns Politi glæder sig over de mange henvendelser, der er kommet i kølvandet på FC Københavns udekamp på Brøndby Stadion.

Foto: Claus Bech - Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Efter de voldsomme uroligheder søndag aften på Brøndby Stadion, hvor FC Københavns fans gik til angreb på vagter og politi, er der efterhånden blevet åbnet 50 sager mod tilskuere for vold mod tjenestemand samt brug af fyrværkeri, masker og genstande egnet som våben eller kasteskyts.

Det fortæller vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi til Jyllands-Posten. Hun og hendes kollegaer er blevet hjulpet rigtig godt på vej af henvendelser fra borgere.

Læs også Efter vanvidskamp: FCK identificerer mere end 20 uromagere

- Folk er normalt gode til at kontakte os, når det handler om alvorlige forbrydelser som drab, men jeg har aldrig oplevet så stor en interesse for at henvende sig omkring en fodboldkamp. Måske synes folk, at det her var i overkanten af det rimelige, siger Charlotte Skovby til Jyllands-Posten.

- Det er en stor hjælp og et godt supplement til vores andre redskaber. Det har blandt andet været med til at føre til identifikationen af ham, der slog en kontrollør ned. Han er sigtet og har erkendt forholdet.

Til avisen fortæller Charlotte Skovby, at hun forventer en del flere sager end de 50, der lige nu ligger på skrivebordet.

Læs også 19 betjente blev udsat for vold ved fodboldballade

TV 2 SPORT har været i kontakt med FCK's pressechef Jes Mortensen, der fortæller, at klubben endnu ikke er færdig med at undersøge episoderne på Brøndby Stadion og derfor ikke på nuværende tidspunkt har yderligere kommentarer.

FCK overvejede at frasige sig udebaneafsnit

Faktisk var FC Københavns manager, Ståle Solbakken, efter kampen ude at appellere til muligheden for, at fans kunne hjælpe til med at finde frem til de involverede.

- Det er helt sikkert en gruppe, som vi skal finde ud af, hvem er, så politi og eventuelt vores egne fans kan pege dem ud, sagde Solbakken til 3+.

Læs også Fans trådte imellem voldelige fodboldfans og kampklædt politi

Efter kampen holdt klubbens ledelse et møde for at vende de voldsomme uroligheder, og her blev muligheden for at frasige sig udebaneafsnit til de kommende kampe faktisk overvejet.

- Men det vil give vores kolleger i Superligaen en meget vanskelig opgave sikkerhedsmæssigt - og straffe en masse uskyldige. Det, mener vi ikke, er den rigtige løsning på nuværende tidspunkt, sagde administrerende direktør Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

Mens en række gerningsmænd altså er fundet, har Dansk Boldspils Unions disciplinærinstans endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt FC København skal straffes for fansenes uroligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik