Familiens afsked med trafikdræbt 17-årig: Natascha reddede seks liv

I et Facebook-opslag hylder familien Natascha Arrild, der døde søndag efter en trafikulykke. Familien gav tilladelse til organdonation.

Søndag døde 17-årige Natascha Arrild fra Borup ved Roskilde efter en alvorlig trafikulykke i Lellinge ved Køge natten til søndag.

Da lægerne på Rigshospitalet i København erklærede hende hjernedød, gav familien tilladelse til organdonation - og nu hylder familien Natascha Arrild i et Facebook-opslag, som TV 2 har fået familiens tilladelse til at bringe.

- Dette er nok den allersværeste besked, vi nogensinde kommer til at skrive. I nat var vores smukke datter Natascha med i en færdselsulykke i Lellinge. Klokken 01 bankede politiet på og vi blev kørt til Riget, indleder familien opslaget på Natascha Arrilds Facebook-væg.

"Vores ægte heltinde"

- Lægerne, som gjorde alt, hvad der stod i deres magt, måtte i dag klokken 12.11 erklære hende hjernedød, og vi har taget stilling til organdonation. Klokken 21 reddede hun verden for seks mennesker, som uden et nyt organ ikke kunne overleve - hun kommer herfra som den stjerne, hun er - og vores ægte heltinde, skriver familien i Facebook-opslaget.

Familien valgte også at gøre opslaget på Facebook offentligt for at opfordre unge til tænke sig om i trafikken.

- Det var også hendes værste mareridt, når børnene ikke var trygt hjemme. Så hvis det kan hjælpe eller måske redde bare én derude I trafikken... Med et opråb til at tænke jer om unge mennesker, skriver familien.

- Tag selen på, tag afstand fra hasarderet kørsel, stoffer og ikke mindst manglende respekt for hinanden og hinandens liv. I må meget gerne dele det, så er Natascha's død ikke helt forgæves, skriver familien i opslaget, der er signeret "Far, Mor, dine søskende".

Føreren mistede kontrollen

Som TV 2 Lorry skrev mandag, så skete trafikulykken, da Natascha Arrild natten til søndag var passager i en personbil, hvor føreren mistede kontrollen over bilen.

Bilen skred ud, påkørte flere træer, trillede rundt og landede på en mark. Alvorligt kvæstet blev Natascha Arrild fløjet med helikopter til Rigshospitalet i København. Her døde hun søndag af sine kvæstelser.

Der er blevet lagt blomster og breve på stedet i Lellinge, hvor ulykken skete.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere