Fakkeltog for Kim Wall: - Man bliver rigtig ked af det

Cirka 100 mennesker deltog i et fakkeltog på Amager, hvor svenske Kim Wall blev mindet. Også i New York og i Trelleborg er hun blevet mindet.

- Jeg er her fordi, det er en sag, som fylder rigtig meget, siger Lotte Zielke Rørslett. Foto: TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Der har været mindehøjtideligheder flere steder i verden for den svenske journalist Kim Wall, der mistede livet, efter hun torsdag den 10. august sejlede ud med ubådsejer Peter Madsen i hans ubåd, UC3 Nautlius.

Mandag blev Kim Walls torso fundet i vandet ved Amager. Peter Madsen er sigtet for drabet på den svenske journalist, men nægter sig skyldig.

Det er Sofie Sønderup fra organisationen "Forsvundne Personer", der har arrangeret fakkeltoget fredag aften, hvor cirka 100 mennesker gik til stedet på Amager, hvor Kim Walls torso blev fundet.

Her blev der tændt fakler, sognepræst Annelise Mehlsen sagde fadervor, og deltagerne sang salmen 'Du, som har tændt millioner af stjerner'. 

Læs også Fra New York til Malmø: Kim Wall mindes på begge sider af Atlanten

En af deltagerne i fakkeltoget, Lotte Zielke Rørslett, siger til TV 2:

- Jeg er her fordi, det er en sag, som fylder rigtig meget. Man bliver rigtig ked af det. Hele følelsesregistret har man været igennem: Fra den bekymring, at man troede, de lå nede på bunden i ubåden, der var sunket, til glæden ved, at nu er han kommet op, han er reddet, til trøstesløsheden når man finder liget. Det er bare helt forfærdeligt, virkelig. Derfor er vi her for at tænde et lys i mørket.

Hun tænker også på det, Kim Wall har gennemlevet. 

Læs også Fakkeltog for Kim Wall: "Vil vise respekt for familien"

- Det er en kvinde. Hun har været ude for noget af det mest forfærdelige, man kan tænke sig, man kan ikke engang holde tanken ud, siger Lotte Zielke Rørslett.

Også højtideligheder i New York og Trelleborg

Også i New York, hvor Kim Wall boede, var der mindehøjtidelighed.

- Hun var sjov og kvik. Vi er helt knust. Det er slet ikke til at forstå, siger Laura Dimon, en af Kim Walls veninder i New York.

Kim Wall kommer fra en lille by i nærheden af Trelleborg, hvor hendes familie bor. Også her var der mindehøjtidelighed. 

Læs også Politiet beder om hjælp: Hvor er Kim Walls tøj?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?