Exitpoll: Liberal Alliance mister over halvdelen af sine mandater

Ifølge exit poll går partiet fra 13 til fem mandater.

Ifølge exit poll går partiet fra 13 til fem mandater.

En ny exitpoll viser, at Liberal Alliance får noget af en vælgerlussing. Ifølge målingen mister partiet over halvdelen af sine mandater.

2,8 procent af stemmerne ved Folketingsvalget går ifølge målingen til partiet. Der skal dog tages højde for en statistisk usikkerhed på cirka +/- to procentpoint.

En exitpoll foretaget af Epinion for DR Nyheder viser omtrent det samme. Her står Liberal Alliance til at få tre procent af stemmerne og dermed også fem mandater. Denne måling har en usikkerhed på maksimalt +/- 1,5 procent.

Mandatfordeling Exitpoll 5/6

8000 respondenter har medvirket i exitpoll'en. Den er gennemført på valgsteder i hele Danmark med vælgere, der har stemt.

 
 
Foto: Megafon for TV 2

Ved sidste Folketingsvalg i 2015 fik Liberal Alliance 7,5 procent af danskernes stemmer, og ifølge exitpollen går de derfor tilbage med 4,7 procentpoint. De 7,5 procent gav dengang partiet 13 mandater i Folketinget.

Dårlige ministermålinger

Målingen kommer, efter at Liberal Alliance har oplevet et fald i medlemstallet på 1000 medlemmer siden sidste år. Dermed var partiet nede på 3500 medlemmer, fortalte landsformand Leif Mikkelsen på Liberal Alliances landsmøde i marts.