Erotisk hit: Rødovre Bio viser "Fifty Shades" i alle fem sale

Den store interesse for filmen betyder, at man i Atlas Biograferne i Rødovre har valgt at vise "Fifty Shades - i mørket" i alle biografens fem sale på samme tid.

Publikum strømmer i dag ind i de danske biografer til filmen "Fifty Shades - i mørket", og biografer over hele landet melder udsolgt til den lumre forestilling.

50.000 danskere har allerede købt billet til filmen, hvilket er 25 procent flere end til forgængeren "Fifty Shades of Grey". 

Fifty Shades-filmene er baseret på romanerne af samme navn og skrevet af forfatteren E.L. James. Her møder man den studerende Anastasia, der indleder et forhold til den mystiske rigmand Christian Grey.

Romanerne er blevet en verdensomspændende succes og er kendetegnet ved sine erotiske handlinger med især sadomasochisme som tema.

Ifølge sexolog og parterapeut Dianna Alexandersen er universet omkring Fifty-Shades-filmene specielt spændende for kvinder.

Romanerne er blevet en verdensomspændende succes og er kendetegnet ved sine erotiske handlinger med især sadomasochisme som tema.
Romanerne er blevet en verdensomspændende succes og er kendetegnet ved sine erotiske handlinger med især sadomasochisme som tema.
Foto: Scanpix

- Det er et univers, som er lidt forbudt og fyldt med hemmeligheder, noget som drager kvinder. Det er skrevet af en kvinde til kvinder. Det handler om at udforske det forbudte, det seksuelle og det frække, siger Dianna Alexandersen til TV 2.

Endelig erotisk indhold til kvinder

Den store interesse for filmen betyder blandt andet, at man i Atlas Biograferne i Rødovre har valgt at vise "Fifty Shades - i mørket" i alle biografens fem sale på samme tid, da den største sal blev udsolgt på få timer.

Den store interesse for filmen skal ses som et resultat af, at der endelig er kommet noget erotisk indhold, som henvender sig til kvinder. 

- Filmverdenen er som regel lavet af mænd til mænd, siger Dianna Alexandersen og fortsætter.

- Man kan sammenligne det med, da "Sex and the City" kom frem. Det var også en bølge og en hel bevægelse. Endelig var der et kvindeunivers, og nogen som forstod kvinderne, siger sexologen og parterapeuten.

Samtidig er de mange biografgæster et udtryk for, at der nu er kommet en film, der sætter ord på det, som danskerne tænker og selv praktiserer.

- S/M er ikke nyt begreb. Det har eksisteret altid, det har bare været meget hemmeligt og lidt mere forbudt at slå hinanden og give hinanden smerte. Nu er det blevet mere italesat, og derfor tør vi også sige det mere. Det er slet ikke underligt, at danskerne tør tale mere om det her, siger Diana Alexandersen.

Der endnu ikke kommet nogen anmeldelser af filmen, da de amerikanske producenter bag filmen holder kortene tæt inde til kroppen.

Der var dog ikke stjerneregn over den første Fifty Shades-film, som anmelderne var meget hårde imod.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere