Endnu en person sigtet i sag om svindel for 111 millioner

En mand, der i forvejen var mistænkt i sagen om svindel for 111 millioner kroner i Socialstyrelsen, er sigtet for groft hæleri.

Børne- og socialminister Mai Mercado og departementschef Jens Strunge Bonde. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Den mand, som politiet fredag oplyste var den fjerde mistænkte i sagen om svindel for 111 millioner kroner i Socialstyrelsen, er blevet sigtet for groft hæleri.

Det oplyser mandens forsvarsadvokat, Henrik Dupont, til TV 2.

Det var ventet, at manden ville blive sigtet i sagen.

Ifølge advokaten er sigtelsen ikke specificeret - det fremgår altså ikke konkret af sigtelsen, hvad manden har gjort.

Foruden den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen, der er sigtet for at have stjålet de 111 millioner kroner, er to kvinder også sigtet for groft hæleri.

Læs også Mistænkt for storsvindel tjente 27.000 kroner om måneden

Mand var ikke til stede i retten fredag

Sigtelsen mod manden kommer efter et retsmøde i Københavns byret fredag, hvor anklageren i sagen, vicestatsadvokat Helle Sørensen, oplyste, at manden var mistænkt.

Ved retsmødet blev der nedlagt forbud mod at nævne mandens navn. Tidligere har retten også afgjort, at de to sigtede kvinder er beskyttet af navneforbud.

Den nu sigtede mand var ikke selv til stede i retten fredag.

Hans forsvarsadvokat Henrik Dupont ønsker at ikke uddybe yderligere om sagen på nuværende tidspunkt.

Svindel foregik i en periode på 16 år

Tirsdag kunne Børne- og socialminister Mai Mercado (K) på et pressemøde fortælle, at en "betroet medarbejder" havde udnyttet sit stilling til at svindle.

Det skulle senere vise sig at være den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen, som er gået i skjul og ikke har vist sig på sin arbejdsplads i tre uger

Ifølge Socialstyrelsen er den 64-årige mistænkt for underslæb i styrelsens tilskudsadministrationen i en periode på 16 år. 

Læs også Mistænkt storsvindler havde dyr hobby

Siden da er det kommet frem, at kvinden - foruden hendes hjem i Hvidovre - ejede en ødegård i Sverige, købte dyre sportsheste og finansierede flere ejendomme og en safaripark i Sydafrika.

Bagmandspolitiet arbejder på at finde Anna Britta Troelsgaard Nielsen, der er internationalt efterlyst via Interpol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik