EM-guld og sølv til cykelryttere fra Hvidovre og Værløse

Johan Price-Pejtersen og Mikkel Bjerg fra henholdsvis Hvidovre og Værløse sørgede for danske medaljer ved U23-enkeltstarten.

Danmark skulle hen til U23-herrernes enkeltstart på andendagen, før det blev til en EM-medalje. Til gengæld kom der også to.

20-årige Johan Price-Pejtersen vandt guld, mens den jævnaldrende Mikkel Bjerg tog sig af sølvet.

- Jeg er bare så glad og overvældet. At vinde er en drøm, og jeg har haft det som mål siden VM sidste år. Så det er bare så dejligt, at det hele lykkes, siger Price-Pejtersen.

Glæder sig på landsmandens vegne

Den nykårede europamester tog 25 minutter og 53 sekunder om at cykle de 22 kilometer, og det var 11 sekunder hurtigere end Bjerg, som er forsvarende verdensmester for U23-ryttere.

Top 10 ved U23-herrernes enkelstart.

Selvom det ikke blev til guld ved EM, er han dog glad på landsmandens vegne.

- Johan er en god kammerat, og jeg ved, hvor meget han har trænet efter det, så det er fedt at se, han vinder.

- Jeg synes faktisk også, at mit niveau er blevet bedre siden DM, så det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger Bjerg til TV 2 SPORT.

Satte nordmand til vægs

Johan Price-Pejtersen kørte ud på ruten som nummer 20 og var hurtigst hele vejen igennem.

Ved mellemtiden havde han taget 13 minutter og 11 sekunder om at køre de 12,4 kilometer. Det var blot et enkelt sekund hurtigere end Iver Johan Knotten, men mod mål øgede danskeren tidsforspringet til nordmanden til 21 sekunder.

Johan Price-Pejtersen vandt også DM i enkeltstart for U23-ryttere og blev nummer tre blandt Danmarks elite.