Ekspert: Bryllupskritik kan svække Anna Mee Allerslev ved valget

Det er ikke altid nok at lægge sig fladt ned, siger ekspert. Bliv klogere på, hvorfor Anne Mee Allerslev kan gå et svært valg i møde.

Selvom Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) onsdag forsøgte at lukke sagen om gratis lån af rådhushallen til hendes bryllup ved at betale 65.000 kroner, kan den negative omtale fortsat spøge i kommunalvalgkampen.

Det vurderer Kasper Møller Hansen, som er professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Han slår fast, at der fortsat er et stykke tid til valget den 21. november, og at der tidligere er set, at vælgerne kan lægge sådanne sager bag sig.

- Men det er da bestemt noget, som kan svække hendes personlige stemmetal. Det tror jeg ikke, der kan være nogen tvivl om. Jeg har i hvert fald svært ved at se, at det kan gøre det modsatte, siger Kasper Møller Hansen om Anna Mee Allerslev, som ved valget i 2013 tidoblede sit personlige stemmetal fra 837 i 2009 til 8512. 

Ikke altid nok at lægge sig fladt ned

Ifølge Ulrik Kjær, der er kommunalforsker ved Syddansk Universitet, afhænger vælgernes dom i sådanne sager meget af, hvordan de bliver opfattet i de sidste uger op mod valget.

Der er fortsat tid til. Men selv hvis der ikke kommer yderligere negativ omtale af Anna Mee Allerslev, kan sagerne fra september og oktober spille en rolle, når krydset skal sættes til november, vurderer han.

- I sådan nogle svære sager er det ikke altid nok at lægge sig fladt ned. De kan godt have deres eget liv, siger Ulrik Kjær og tilføjer:

- Men det, at hun betaler pengene, kan godt hos nogle vælgere opfattes som, at sagen er lukket, og at de nu fokuserer på hendes politik. Derfor er det svært at vurdere. 

Anna Mee Allerslev sagde onsdag, at hun betaler 65.000 kroner for leje af rådhushallen, fordi hun er blevet klogere og har lyttet til kritikken.

Ulrik Kjær anser det som sandsynligt, at hun er blevet overrasket over den store omtale, og at hun i dag ser anderledes på sagen end tidligere. Men beslutningen om at betale kan nok ikke ses helt uafhængigt af, at der er valg om cirka en måned, siger han.

- Jeg tror, at alt, hvad der foregår i øjeblikket, skal tolkes ind i, at der snart er valg.

Sendte 84 spørgsmål om brylluppet

Efter Anna Mee Allerslev onsdag oplyste, at hun betaler penge tilbage for rådhushallen samt et andet festlokale, er BT torsdag kommet med endnu en historie.

Avisen har fået aktindsigt i en lang mailkorrespondance mellem Anna Mee Allerslev og embedsmænd i Københavns Kommune i månederne op til brylluppet i august 2017.

Her viser det sig, at borgmesteren har stillet 84 spørgsmål med relation til sit eget bryllup på Københavns Rådhus.

Hun har blandt andet spurgt til lydanlæg, kagetallerkner og servietter, og har derudover også givet udtryk for utilfredshed med prisen for det personale, kommunen krævede skulle være til stede. 

De mange spørgsmål fra Anna Mee Allerslev satte tilsyneladende sindene i kog hos embedsmændene:

- Jeg er ked af det bøvlede forløb, og at puls/blodtryk lige blev lidt udfordret. Arrangementet er ‘vokset’ hen over sommeren, og set fra Kejds (Københavns Ejendomme, red.) side kræver hver eneste lille ændring eller tilføjelse mandetimer både/enten før under og efter et arrangement, skrev en embedsmand i en mail til Anna Mee Allerslev kort tid før brylluppet.

Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, siger til BT, at det er kritisabelt, at borgmesteren får embedsapparatet til at bruge meget tid på planlægning af bryllup, som burde være et privat anliggende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere