Eksklusivt interview: Drabschef kunne straks se, det ikke var et uheld

Ubådssagen har påvirket ham personligt, og politiet var tæt på at opgive at finde hele liget. Det fortæller drabschefen i et eksklusivt interview.

Han har været drabschef i Københavns Politi siden 2011 og haft mange uhyggelige drabssager på sit bord.

Men 'Ubådssagen' har alligevel gjort et mærkbart indtryk på Jens Møller Jensen. Det fortæller han i et nyt interview med TV 2's kriminalmagasin Station 2.

 Der er mange personlige følelser inde over, og det er klart, at det påvirker selvfølgelig også mig, ellers ville jeg ikke være et menneske.

Torsdag aften den 10. august 2017 sejlede journalist Kim Wall afsted med Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd. Om natten slog Kim Walls kæreste alarm, fordi hun ikke var vendt tilbage fra reportageturen. Allerede morgenen efter blev drabschefen involveret i sagen.

- Jeg sad til morgenmøde hos vores chefpolitiinspektør med de andre operative ledere. Der hører jeg om sagen, fordi vagtchefen læser op, at der om natten har været den her sag, hvor det bliver anmeldt, at ubåden Nautilus, med Peter Madsen og en kvindelig journalist ombord, er forsvundet, og det er selvfølgelig et mistænkeligt forhold, som vi må undersøge nærmere.

Svært at få gennembrud

Klokken var 11:20 fredag den 11. august, da Peter Madsen var tilbage på land. Seks timer senere oplyste Københavns Politi i en pressemeddelelse, at han var sigtet for drab på den savnede svenske kvinde.

- Vi sigter en person for den ultimative forbrydelse, og det er uden at have selve liget. Vi skal virkelig efterforske alle hjørner for at se, hvad der kan pege i den retning. Vi har jo en kæmpe personkreds, vi skal have fat i. Vi skal have fat i alle, der kender til de her to mennesker, siger Jens Møller Jensen.

Politiet havde svært ved at få et gennembrud i sagen, og gerningsstedet - ubåden - var gennemskyllet af 38.000 liter vand. Men 11 dage efter, at Kim Wall sejlede ud med Peter Madsen, blev en kvindetorso fundet i vandet på Vestamager. Området ligger ud til Køge Bugt, hvor politiet havde ledt intensivt efter Kim Wall.

- Det er et stort gennembrud i sagen. Og det er klart, at medierne spørger, om det er en torso, fordi det er noget, der er skåret i stykker, eller om det kan være et uheld, fordi liget har været i en skibsskrue eller andet. Jeg kunne godt se med det samme, at det var en bevidst handling.

Kim Wall mente, at turen med Peter Madsen var en god chance for at lave en reportage til et amerikansk magasin. Derfor greb hun hurtigt chancen, da Peter Madsen sendte hende en invitation på sms den 10. august, hvor hun ellers havde inviteret en lille gruppe venner til afskedsfest på Refshaleøen. Hun og kæresten havde planer om at flytte til Kina.
Kim Wall mente, at turen med Peter Madsen var en god chance for at lave en reportage til et amerikansk magasin. Derfor greb hun hurtigt chancen, da Peter Madsen sendte hende en invitation på sms den 10. august, hvor hun ellers havde inviteret en lille gruppe venner til afskedsfest på Refshaleøen. Hun og kæresten havde planer om at flytte til Kina.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Tæt på at opgive

Først den 6. oktober fandt dykkere Kim Walls hoved og ben på bunden af Køge Bugt. Undervejs har drabschefen sendt dykkerne i vandet igen og igen - for det meste uden resultat.

Har I været tæt på at opgive?

- Ja, vi har faktisk nogle gange tænkt, i forskellige dele af efterforskningen, at nu var vi måske der, hvor der ikke var chance for at finde noget. Men så har vi holdt nogle statusmøder og fået lidt moral igen, og så er vi fortsat, svarer drabschefen.

Først onsdag den 29. november lykkedes det politiet at finde den sidste del af Kim Walls lig. Og det var en stor lettelse for Jens Møller Jensen.

- Jeg har stået for kontakten til Kim Walls familie, og det var selvfølgelig rart at kunne fortælle familien, at nu var alle kropsdele bjerget. Det er en sag, der har fyldt utrolig meget, og det er også sådan med drabsefterforskninger, at det er noget, der rører ved følelserne i de politifolk, der er involveret i dem.

Peter Madsen har erkendt at have parteret Kim Wall ombord på ubåden, men han nægter at have mishandlet og dræbt hende.

Du kan se hele programmet 'Ubådssagen tæt på' på TV 2 PLAY

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere