Ejere i tårer over Michelin-stjerner

Følelserne sad tydeligt uden på tøjet til dette års nordiske uddeling af Michelin-stjernerne.

Mandag blev de eftertragtede Michelin-stjerner til de nordiske restauranter uddelt i Stavanger i Norge.

Her blev den danske restaurant Kong Hans Kælder tildelt to stjerner. Og det blev en tårevæddet affære.

quote Det føles så vildt. Det har været en drøm i 20 år

Mark Lundgaard, køkkenchef på Kong Hans Kælder

Køkkenchef Mark Lundgaard fik beskeden om den stjerneprægede hyldest under et interview.

Her troede køkkenchefen, at han skulle tale om, hvordan det føltes at få den første stjerne, som restauranten i forvejen lå inde med.

Derfor var han på alle måder overrasket, da nyheden om de to stjerner faldt.

- Du tager pis på mig. Nej, sagde han og brød grædende sammen.

Mark Lundgaard, køkkenchef på Kong Hans Kælder, brød grædende sammen, da han blev tildelt en anden Michelin-stjerne.
Mark Lundgaard, køkkenchef på Kong Hans Kælder, brød grædende sammen, da han blev tildelt en anden Michelin-stjerne.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Havde ikke forventet det

Til uddelingsshowet i Stavanger fortalte Mark Lundgaard, at han langt fra havde forventet at få to stjerner. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, lød det.

- Det føles så vildt. Det har været en drøm i 20 år. Lige nu vil jeg nyde det og være glad, sagde han.

Kong Hans Kælder fik som den første restaurant i Danmark en Michelin-stjerne i 1983.

quote Det har været et hårdt år, og alle har arbejdet så meget

Jonathan Berntsen, ejer af The Samuel

Efter 30 år mistede restauranten sin stjerne i 2014, lige inden Mark Lundgaard overtog jobbet som køkkenchef.

Derefter genvandt restauranten sin ene Michelin-stjerne i 2016 og bevarede den indtil nu, hvor restauranten fik sin anden stjerne.

Værten blev rørt

Mark Lundgaard var ikke den eneste, der blev rørt under uddelingsshowet.

Jonathan Berntsen, ejeren af restauranten The Samuel i Hellerup, brød ud i tårer, da han modtog sin første Michelin-stjerne.

- Det er fantastisk. Tak. Det føles så godt at være en del af klubben. Det har været et hårdt år, og alle har arbejdet så meget, sagde han.

Jonathan Berntsen, ejeren af restauranten The Samuel i Hellerup, brød ud i tårer, da han modtog sin første Michelin-stjerne.
Jonathan Berntsen, ejeren af restauranten The Samuel i Hellerup, brød ud i tårer, da han modtog sin første Michelin-stjerne.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix og Nordsjællands Politi

Showets vært, Line Verndal, var ikke immun over for Jonathan Berntsens taknemmelighed for sin stjerne.

- Meget følelsesladet. Jeg… Øh… Jeg bliver også helt følelsesladet, fordi de har arbejdet så hårdt, sagde hun med gråd i stemmen.

Jonathan Berntsen havde tidligere en Michelin-stjerne på restauranten Clou i København, som lukkede i september 2020.

Han flyttede derefter til en Villa i Hellerup, hvor han opkaldte sin nye restaurant, The Samuel, efter sin førstefødte søn.

quote Vi er i den absolutte topklasse

Svend Rasmussen, gastronomiekspert

Pause på halvandet år

Michelin-stjernerne 2021 blev uddelt efter halvandet års pause. Det blev til 38 stjerner til Danmark fordelt på 27 restauranter.

Derudover vandt landet to ud af tre ærespriser og fik seks ud af ni bæredygtighedspriser.

Ifølge gastronomiekspert Svend Rasmussen var Michelin særdeles nådig ved Danmark i år.

- Vi er i den absolutte topklasse, når det kommer til gastronomi. Folk, der har bare lidt forstand på mad, de kender os ude i verden, siger han til TV 2.

Højdepunktet var Noma, som nu har tre Michelin-stjerner. Det er det højeste antal stjerner, en restaurant kan modtage.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik