Eftersøgningen efter ligdele intensiveres: 10 dykkere i vandet

Københavns Politi kunne onsdag fortælle, at der er et dna-match mellem torso fundet på Amager og den svenske journalist Kim Wall.

Siden Kim Walls torso skyllede i land på Amager mandag, har politiet indledt en konkret eftersøgning efter de resterende kropsdele.

Og onsdag er eftersøgningen blevet intensiveret med hjælp fra beredskabsstyrelsen.

Ti såkaldte overfladedykkere leder iført snorkel i vandet i nærheden af, hvor torsoen blev fundet, mens 13 folk er ude og afsøge vandkanten i samme område. 

- Vi har nogle waders og nogle tørdragter med, så vi kan afsøge ved lavt vand og i krat efter effekter, som politiet kunne være interesseret i, siger Kasper Grønning Iverssøn, der er korpsmester hos beredskabsstyrelsen i Næstved, der assisterer Københavns Politi.

13 folk er ude og afsøge vandkanten i samme området.
13 folk er ude og afsøge vandkanten i samme området.
Foto: Martin Sylvest - Scanpix

- I dagens anledning er det en strækning på cirka 16 kilometer, som vi afsøger. Jeg forventer, at vi bliver færdige i dag, men hvis vi skal have i morgen med også, så gør vi også det, siger han.

Efterforskning fortsætter

Det er kun to døgn siden, at Kim Walls torso blev fundet af en tilfældig cyklist, der cyklede på en sti langs kysten på det sydvestlige Amager. Men ved hjælp af dna taget fra Kim Walls hårbørste og tandbørste og med blod fundet i ubåden har politiet med en fremskyndet undersøgelse allerede kunne fastslå et dna-match med liget.

Politiet er dog fortsat interesseret i at finde de resterende kropsdele for at kunne afslutte efterforskningen.

- Vi skal ikke afslutte efterforskningen. Nu skal vi have god tid og fred og ro og skal have opbygget alle de oplysninger, der måtte findes. Det er meget interessant for os, at befolkningen er klar over, at vi gerne vil have hjælp fra flere sider, sagde drabschef for Københavns Politi, Jens Møller, på et pressemøde onsdag morgen. 

Drabschefen ville på pressemødet ikke spekulere i et motiv, men insisterede på at Københavns Politi fortsat efterforsker bredt.

Samtidig fastholder de dog, at der er et par forbindelser mellem Kim Walls lig, der blev fundet på Amager, og den sigtede Peter Madsen.

- Der er to overensstemmelser. Overensstemmelserne er, at Peter Madsen har forklaret, at der er sket en ulykke, og Kim Wall er død på ubåden, og den anden overensstemmelse er, at han siger, at han har begravet hende i havet, sagde Jens Møller.

 
 
Foto: Martin Sylvest - Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere