Efter isbar-krise: Helsingør Kommune vil genåbne sager om sygedagpenge

Chef i Helsingør Kommune har stoppet konkurrence om en "isbar" i kommunens jobcenter. Han ønsker, at borgerne skal have tillid til sagsbehandlingen.

elsingør Kommune vil genbehandle samtlige sager om sygedagpenge i kommunen de seneste uger.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I alt handler det om 139 sager, der er afgjort i perioden fra 12. juni og frem til i dag, skriver kommunen til TV 2.

Mandag kunne TV 2 fortælle, at ledelsen i Helsingør Kommunes jobcenter havde udskrevet en konkurrence, der lovede sagsbehandlerne en "isbar", hvis de blandt andet fik nedbragt antallet af borgere på sygedagpenge.

Isbar til torsdagskagen

I mailen til socialrådgiverne i kommunens jobcenter skriver ledelsen, at hvis sagsbehandlerne ved udgangen af uge 27 - nærmere bestemt torsdag 4. juli klokken 14 - er kommet ned på 530 sygedagpengesager og 195 jobaktiveringsforløb, ”så laver vi isbar til torsdagskagen den 4. juli”.

Desuden oplyses det i mailen, at der ”på Martins kontor opsættes en spand/rør, hvor I lægger en bold, for hver gang I får raskmeldt en borger”.

Mailen afsluttes med ”lad konkurrencen begynde. Med sportslige hilsner, Martin og Jan”.

Borgere skal have tillid til kommunen

De sager, som er blevet behandlet, imens konkurrencen har stået på, skal nu genbehandles, lyder det fra Helsingør Kommune i pressemeddelelsen.

- Den omtalte konkurrence har ikke medført, at vi har ændret vores praksis i behandlingen af sygedagpengesager. Men borgerne skal kunne have tillid til vores sagsbehandling, og jeg ønsker ikke, at der som udløber af denne sag er borgere, som kommer i tvivl om det, hverken for borgernes eller medarbejdernes skyld, siger Kristjan Gundsø Jensen, der er chef for Center for Job, Borgerservice og Teknologi i Helsingør Kommune.

Han uddyber kommunens beslutning:

- Derfor går vi tilbage og gennemgår sagerne fra de seneste uger, hvor den omtalte konkurrence har stået på. Vi beklager dybt den usikkerhed, sagen medfører.

Rystende læsning

Kristjan Gundsø Jensen siger til TV 2, at intentionen med konkurrencen har været at synliggøre de resultater, der er i teamet af sagsbehandlere.

- Men jeg vil da gerne sige, at det er en klar fejl, at vi har italesat det her på den måde, vi har. Man skal ikke tale om det her som en konkurrence, det er et seriøst stykke arbejde, vi har med at gøre.

Regionsformanden i Dansk Socialrådgiverforening kalder oplysningerne for ”rystende læsning” og ”absolut uhensigtsmæssigt” over for TV 2.

- Det, jeg tror, ledelsen misforstår i den her situation, er, at medarbejdere i jobcentre ikke er drevet af at lægge bolde i en kasse og opnå statsrefusion eller blive sammenlignet med andre kommuner. De er drevet af at yde den bedste faglige indsats over for borgerne, siger Rasmus Balslev til TV 2.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Helsingør


Forsiden lige nu

Se flere