Efter dødsulykke på Langebro: Her vil regeringen sætte ind over for vanvidskørsel

Det skal fremover være lettere for politiet at beslaglægge og konfiskere biler for at stoppe vanvidskørsel.

Regeringen vil dæmme op for hensynsløs og farlig kørsel på de danske veje for at undgå nye ulykker som den, der sidste sommer kostede en betjent livet på Langebro i København.

Torsdag morgen præsenterede regeringen et nyt udspil med ni tiltag, der skal straffe såkaldte "vanvidsbilister" hårdere. Med udspillet skal trygheden tilbage på de danske veje, lyder det det fra tre socialdemokratiske ministre.

- Det skal være trygt at færdes i bil, at gå over fodgængerovergange og at have sit barn på cyklen. Vi skal have trygheden tilbage på vejen, og vi skal hver især benytte færdselsreglerne. Den tillid bryder dem, der kører vanvidskørsel, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Vanvidskørsel dækker ifølge regeringen over en række forseelser, herunder kørsel, som resulterer i uagtsomt manddrab, spirituskørsel med en promille på over 2,00 samt kørsel med en fartoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 kilometer i timen.

Henrik Schmeisser, politiassistent, Københavns Færdselspoliti på Langebro, hvor en af hans kollegaer mistede livet på grund af en vanvidsbilist
Henrik Schmeisser, politiassistent, Københavns Færdselspoliti på Langebro, hvor en af hans kollegaer mistede livet på grund af en vanvidsbilist
Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

I dag kan politiet ikke nødvendigvis beslaglægge biler, der har været involveret i sager om grov hastighedsoverskridelse, når de er leaset.

Men det er et af de punkter, som regeringen vil ændre med udspillet, som i år kommer til at koste 27 millioner kroner stigende til omkring 70 millioner kroner årligt fra 2021.

Her kan du danne dig et overblik over, hvad regeringens udspil ellers kommer til at betyde:

Regeringens ni tiltag mod vanvidskørsel:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere